Antena 3 CNN Actualitate Primarul Apostu, suspendat din funcţie. Laszlo Attila şi Radu Moisin, favoriţi la un interimat în Cluj Napoca

Primarul Apostu, suspendat din funcţie. Laszlo Attila şi Radu Moisin, favoriţi la un interimat în Cluj Napoca

Primarul Apostu, suspendat din funcţie. Laszlo Attila şi Radu Moisin, favoriţi la un interimat în Cluj Napoca
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Noi 2011   •   14:12

Sorin Apostu a fost suspendat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca după ce prefectul de Cluj, Florin Stamatian, a emis, vineri, un ordin în acest sens, informează Mediafax.

"Am emis, vineri, ordinul de suspendare din funcţia de primar al Clujului a lui Sorin Apostu, după ce am primit decizia instanţei prin care acesta a fost arestat preventiv."

Prefectul a precizat că, în urma arestării lui Apostu, nu au existat disfuncţionalităţi la nivelul municipiului întrucât atribuţiile acestuia au fost preluate de viceprimarul Radu Moisin, reprezentantul majorităţii PDL din Consiliul Local.

Potrivit acestuia, Consiliul Local Cluj-Napoca urmează să se întrunească într-o şedinţă, în zilele următoare, pentru a alege un primar interimar dintre cei doi viceprimari ai municipiului.

Printre favoriţi la ocuparea funcţiei de primar interimar este viceprimarului Radu Moisin, susţinut cu unanimitate de voturi de conducerea PDL Cluj-Napoca, dar şi Laszlo Attila deoarece ar avea o mare experienţă în administraţia publică, susţine preşedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras.

PDL are în Consiliul Local Cluj-Napoca 16 consilieri, UDMR are cinci, iar PNL şi PSD câte trei.

Potrivit Legii nr. 215/ 2001 a administraţiei publice, pentru alegerea unui primar interimar dintre cei doi viceprimari - Laszlo Attila (UDMR) şi Radu Moisin (PDL) - este nevoie de o majoritate simplă a consilierilor, adică 14 voturi din 27 de aleşi.

 


×
Subiecte în articol: Sorin Apostu pdl consilieri
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close