Antena 3 CNN Actualitate Primele imagini cu strănepoata Regelui Mihai, Maria-Alexandra a României

Primele imagini cu strănepoata Regelui Mihai, Maria-Alexandra a României

Micuța Maria-Alexandra a României s-a născut pe 7 noiembrie 2020. Primele fotografii cu strănepoata Regelui Mihai au fost date publicităţii de fostul principe Nicolae al României pe pagina sa de Facebook.

Primele imagini cu strănepoata Regelui Mihai, Maria-Alexandra a României
Sursa foto: Nicolae al României
de Claudia Popovici    |    02 Dec 2020   •   17:00

Micuța Maria-Alexandra s-a născut pe cale naturală, însă nepotul regelui Mihai nu a putut participa la eveniment din cauza regulilor stricte din timpul pandemiei de coronavirus. 

Maria-Alexandra este primul copil al cuplului Nicolae al României și Alina Binder

“Sunt foarte bucuros să vă anunţ naşterea fiicei mele, Maria-Alexandra, pe 7 noiembrie 2020, la ora 20.05. Fericitul eveniment a avut loc la Spitalul Polizu din Bucureşti. Soţia mea, Alina-Maria, şi fetiţa noastră sunt perfect sănătoase. Regele Mihai, bunicul meu, ne ocroteşte”, declara Nicolae al României în luna noiembrie.

Maria-Alexandra poartă prenumele Mariei, cu referire la Regina Maria, dar și la prenumele mamei sale, Alina Maria Binder. Prenumele Alexandra se referă la cel al unui martor la căsătoria cuplului, dar și la cel al nașei lui Nicolae.

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills (n. 1 aprilie 1985, Meyrin, Elveția) este nepotul cel mai vârstnic al fostului rege Mihai I al României. Născut și crescut în străinătate, a vizitat România în 1992, cu ocazia primei vizite a bunicului său după începutul exilului din 1948.

Printr-un document semnat la 1 august 2015 și intrat în vigoare imediat i-au fost retrase titlul și calificativul și a fost exclus din linia de succesiune la tronul României. Nicolae Medforth-Mills s-a căsătorit, în 2018, cu Alina Maria Binder, la biserică, în Sinaia, fără ca reprezentanții Casei Regale a României să participe la eveniment.

×
Subiecte în articol: casa regala
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close