Antena 3 CNN Actualitate Principesa Margareta: Avem alte preocupări în această perioadă. Casa Regală nu îi răspunde lui Băsescu

Principesa Margareta: Avem alte preocupări în această perioadă. Casa Regală nu îi răspunde lui Băsescu

Principesa Margareta: Avem alte preocupări în această perioadă. Casa Regală nu îi răspunde lui Băsescu
Sursa foto: Foto: INTACT Images
25 Iun 2011   •   18:37

Membrii Casei Regale refuză să facă prea multe comentarii la atacul fără precedent al lui Traian Băsescu la adresa regelui Mihai. Principesa Margareta susţine că are alte preocupări în această perioadă, decât să răspundă public atacurilor venite din partea şefului statului.

În schimb, un grup de intelectuali i-au trimis şefului statului o scrisoare deschisă în care se solidarizează cu Regele Mihai.

Membrii Casei Regale au refuzat să comenteze atacul fără precedent al lui Traian Băsescu la adresa regelui Mihai.

Declaraţiile preşedintelui a stârnit însă un val de indignare în rândul intelectualilor români. Mai mulţi istorici, avocaţi şi politicieni i-au trimis lui Traian Băsescu o scrisoare deschisă, prin care îşi exprimă solidaritatea cu Casa Regală. 

"Atâta timp cât preşedintele României îşi permite să-i adreseze M.S. Regelui Mihai I epitete ca acela de „trădător", nu dorim decât să ne alăturăm Regelui, cu modestie dar şi cu hotărârea de a încerca să împiedicăm, pe viitor, astfel de derapaje. Dacă pentru asta vom fi, la rândul nostru, consideraţi „trădători", ne declarăm încă de pe acum vinovaţi", se arată în scrisoarea deschisă semnată, printre alţii şi de fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu.

Reacţia intelectualităţii româneşti vine după ce Traian Băsescu a declarat zilele trecute că Regele Mihai a fost slugă la ruşi, iar decizia de a abdica a fost un act de trădare.

 


×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close