Antena 3 CNN Actualitate Probleme cu cardul de sănătate. Sistemul a căzut

Probleme cu cardul de sănătate. Sistemul a căzut

Probleme cu cardul de sănătate. Sistemul a căzut
Sursa foto: foto: Agerpres
14 Feb 2016   •   19:48

Sistemul cardului de sănătate va redeveni funcţional online în cursul zilei de luni, după ce duminică s-a constatat o defecţiune, au precizat reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) într-un comunicat remis presei.

'În data de 14 februarie s-a constatat o defecţiune în funcţionarea cardului de sănătate. Mai exact, sistemul CEAS nu poate confirma semnarea serviciilor prin utilizarea cardului. La introducerea cardului în cititor este solicitat pin-ul, dar în momentul transmiterii serviciului în PIAS (Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate) nu este întregistrată semnătura cardului, rămân înregistrate doar serviciul, amprenta de timp şi numărul cardului utilizat. Această problemă va fi remediată în cursul zilei de 15 februarie. CNAS va anunţa când sistemul cardului va fi funcţional', se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, până la remedierea problemei, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale, prescrierii reţetelor, eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline.

Pentru a fi validate, serviciile operate în acest interval vor fi încărcate în PIAS în maxim 72 ore de la prestarea acestora.

×
Subiecte în articol: card de sănătate CNAS
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close