Antena 3 CNN Actualitate Procesul de restructurare din TVR. Aproape 980 de angajaţi ai TVR îşi vor pierde locurile de muncă

Procesul de restructurare din TVR. Aproape 980 de angajaţi ai TVR îşi vor pierde locurile de muncă

Procesul de restructurare din TVR. Aproape 980 de angajaţi ai TVR îşi vor pierde locurile de muncă
Sursa foto: Foto: Mediafax
28 Aug 2012   •   16:57

Consiliul de Administraţie al TVR a adoptat, marţi, „Programul de redresare economică a televiziunii publice“, fapt care implică concedierea a aproape 980 de angajaţi. Programul prevede modificarea organigramei Televiziunii Române şi reducerea personalului la 2.340.
   
Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune a declarat că, în şedinţa de marţi, Consiliul de Administraţie a adoptat, cu 10 voturi din 13, „Programul de redresare economică a televiziunii publice“.
   
"Documentul va fi înaintat către Ministerul de Finanţe, pentru ca Ministerul de Finanţe să producă un memorandum care va fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului de sâmbătă (1 septembrie, n.r.), memorandum al cărui conţinut reprezintă eşalonarea datoriilor la stat ale SRTv pe şapte ani. Aceasta este o condiţie esenţială pentru implementarea planului de restructurare din TVR, care cuprinde, printre altele, modificări de organigramă, de grilă, restrângerea drastică a activităţii Televiziunii Române, fără să impieteze însă asupra calităţii programelor. Iar o măsură obligatorie care trebuie luată este reducerea personalului din TVR la 2.340 de angajaţi, potrivit noii organigrame", a declarat Claudiu Săftoiu, citat de Mediafax.
   
El a precizat că acest lucru înseamnă "declanşarea procesului de concediere colectivă", potrivit Contractului Colectiv de Muncă aprobat la nivelul Societăţii Române de Televiziune.
   
Totodată, Săftoiu a spus că, în urma procesului de restructurare, urmează să fie concediaţi aproximativ 980 de angajaţi ai TVR.
   

×
Subiecte în articol: TVR claudiu saftoiu SRTV
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close