Antena 3 Actualitate Profesorii din Teleorman se revoltă. Elevii au fost trimişi acasă în urma unui protest spontan al dascălilor

Profesorii din Teleorman se revoltă. Elevii au fost trimişi acasă în urma unui protest spontan al dascălilor

21 Noi 2011   •   09:50
Profesorii din Teleorman se revoltă. Elevii au fost trimişi acasă în urma unui protest spontan al dascălilor
Sursa foto: Foto: Intact images

Mai multe şcoli din Teleorman sunt închise din cauza unui protest spontan al profesorilor.

Profesorii sunt nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile de peste 2 luni. Un alt motiv de nemulţumire este frigul din sălile de clasă.

Este vorba de şcoli generale şi licee din Turnu Măgurele şi Alexandria, dar şi din câteva comune. 

Elevii au fost trimişi acasă, luni dimineaţă, în urma protestului spontan al profesorilor.

"Este un proces care durează de 2 luni şi jumătate, de aici neplata salariaţilor din învăţământ. Noi am făcut demersuri, Federaţia ne-a ajutat, dar până acum nu am primit decât promisiuni. Problema este extrem de delicată" a declarat, la Antena 3, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ  (SLI) din Teleorman Ioan Predescu.

 
Get Adobe Flash player

Sindicalistul a mai precizat că elevii cunosc problema cu care se confruntă profesorii lor şi au părăsit sălile de clasă.

"Elevii ştiau despre acest lucru. Până la acest moment, dascalii şi-au făcut exemplar datoria, procesul educativ a decurs normal. Oamenii au ajuns la capatul răbdării. Nu au asigurari de sănătate, nu au cu ce să-şi plătească creditele. Ne dorim să primim salariile restante pentru munca depusă" a adăugat acesta.

Despre protestul profesorilor din Turnu Măgurele, primarul Mohanu Nicolae a declarat că este o reacţie normală în situaţia dată.

"Există un blocaj de 3 luni de zile pentru că toate conturile primăriei sunt blocate. Nu avem bani pentru absolut nimic, nu numai în ceea ce priveşte şcolile, ci toate utilităţile din oraş, iluminatul public, salubritatea. Profesorii au dreptate" a declarat primarul Mohanu Nicolae.
 
Get Adobe Flash player
×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close