Antena 3 CNN Actualitate Protest pentru problema câinilor comunitari, în Parcul Izvor. Peste 300 de persoane participă

Protest pentru problema câinilor comunitari, în Parcul Izvor. Peste 300 de persoane participă

Protest pentru problema câinilor comunitari, în Parcul Izvor. Peste 300 de persoane participă
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Sep 2013   •   12:06
Peste 300 de persoane participă duminică, în Parcul Izvor din Bucureşti, la un protest referitor la problema câinilor vagabonzi, cerând ridicarea acestora de pe străzile Capitalei, pentru siguranţa locuitorilor, conform Mediafax.
Participanţii, de toate vârstele, au venit cu pancarte pe care sunt scrise mesaje printre care "A.S.P.A., asumă-ţi!", "Nu sunt hrană pentru câini!", "Strada mea nu e coteţ" şi "Vrem legea lui Ionuţ?!".
La protest au fost aduse, de asemenea, fotografii ale primarului general Sorin Oprescu şi ale edililor de sector, cu mesajul "Asumă-ţi!", precum şi pancarte cu poza lui Ionuţ Anghel - copilul de patru ani decedat după ce a fost muşcat de câini vagabonzi în Capitală -, cu mesajul "De ce?".
Prin acest protest, participanţii cer autorităţilor să ia măsuri imediate şi eficiente pentru asigurarea dreptului la viaţă şi siguranţă, într-un oraş "liber" de câini vagabonzi.
Ei scandează, printre altele, "Fără referendum!", cu referire la scrutinul privind eutanasierea câinilor fără stăpân, iniţiat de Oprescu.
Organizatoarea protestului, Nadine Apostolescu, a venit la protest cu un tricou negru pe care este scris mesajul "Aşa nu se mai poate!". 
Potrivit autorităţilor, pentru acest protest au fost mobilizaţi 100 de jandarmi.
Acţiunea este autorizată de Primăria Capitalei, între orele 11.00 şi 14.00, ca urmare a unei cereri depuse de Nadine Apostolescu în 4 septembrie. Aceasta a afirmat că, după anunţarea protestului, ar fi primit mesaje de ameninţare.
La protest şi-au anunţat participarea şi reprezentanţii comunităţii online a părinţilor şi cei ai asociaţiei Pro Civilizaţie Secolul 21.
Un alt protest referitor la problema câinilor fără stăpân a fost autorizat pentru luni 9 septembrie, între orele 18.00 şi 19.45, tot în alveola de la Parcul Izvor.
Sâmbătă, câteva zeci de persoane s-a adunat la Universitate, în faţa Teatrului Naţional, pentru a protesta faţă de eutanasierea câinilor comunitari, susţinând că aceasta nu este o soluţie şi pronunţându-se în favoarea sterilizării.
Manifestaţia de la Universitate a venit după ce propunerea primarului general Sorin Oprescu de organizare a unui referendum local prin care cetăţenii să se pronunţe în favoarea sau împotriva eutanasierii câinilor comunitari a fost aprbată în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, scrutinul urmând să aibă loc pe 6 octombrie.
Edilul a făcut această propunere după ce Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.
Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, potrivit medicului care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.
Procurorii Parchetului instanţei supreme fac cercetări în acest caz, fiind făcute şi verificări privind respectarea legislaţiei legate de gestionarea câinilor fără stăpân.
Vineri seară în Piaţa Romană, peste 200 de persoane au manifestat pentru eutanasierea câinilor maidanezi, nefiind de acord cu scrutinul iniţiat de Sorin Oprescu, pe care îl consideră o cheltuială inutilă în condiţiile în care există o lege ce permite autorităţilor locale să eutanasieze patrupedele fără stăpân. Manifestaţia a fost organizată de comunitatea online a părinţilor Desprecopii.com şi Asociaţia Pro Civilizaţie.
Primăria Capitalei a arătat anterior, vineri, într-un comunicat de presă, că la Comisia pentru Aprobarea Adunărilor Publice din cadrul municipalităţii au fost depuse două cereri privind "adunări publice care au ca obiect câinii comunitari".
Una dintre cereri, depusă de Nadine Apostolescu în 4 septembrie, a fost aprobată în cadrul comisiei pentru duminică 8 septembrie, între orele 11.00 şi 14.00, vizavi de Palatul Parlamentului, în alveola de la Parcul Izvor.
Cealaltă cerere de protest, depusă de Victor Laurenţiu Stancu, a fost aprobată pentru luni 9 septembrie, între orele 18.00 şi 19.45, tot vizavi de Palatul Parlamentului, în alveola de la Parcul Izvor.

×
Parteneri
Horoscop 6 decembrie 2023. Berbecii se fac remarcați
x close