Antena 3 CNN Actualitate Protest spontan la Arpechim Piteşti. Oamenii se tem că vor fi concediaţi

Protest spontan la Arpechim Piteşti. Oamenii se tem că vor fi concediaţi

Protest spontan la Arpechim Piteşti. Oamenii se tem că vor fi concediaţi
24 Noi 2008   •   13:18

Angajaţii de la Arpechim Piteşti au declanşat un protest spontan, luni dimineaţă. Patronatul a decis ca o parte dintre muncitori să fie transferaţi la o firmă privată, care va funcţiona pe platforma chimică. Oamenii se tem, însă, că vor fi daţi afară de noua conducere.
600 de angajaţi ai Arpechim s-au adunat în curtea societăţii şi au cerut lămuriri despre transferul lor. În urmă cu o săptămână, oamenii au fost informaţi că vor fi transferaţi la o nouă societate de pe platforma chimică. Ei se tem că, după externalizare, o parte dintre ei şi-ar putea pierde locurile de muncă, iar cei care vor rămâne vor primi salariile diminuate.
Liderii sindicali de pe platforma petrochimică spun că nu au ştiut nimic despre acest protest însă sindicatele de la Arpechim îi sprijină pe angajaţi.
Petrom a anunţat că este interesată să vândă secţia de petrochimie de la Arpechim unui cumpărător dispus să facă investiţii importante. Conducerea Petrom a anunţat totodată că angajaţii transferaţi îşi vor primi drepturile sociale şi vor fi respectate prevederile Contractului Colectiv de Muncă.
Antena 3

×
Subiecte în articol: protest spontan
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close