Antena 3 CNN Actualitate Punctul de Întâlnire: Extremismul maghiar şi puterea Jobbik

Punctul de Întâlnire: Extremismul maghiar şi puterea Jobbik

Punctul de Întâlnire: Extremismul maghiar şi puterea Jobbik
Sursa foto: Foto: VideoNews
16 Mar 2014   •   19:33
Extremismul maghiar a fost una din temele principale ale ultimelor zile şi a fost şi una din temele abordate în emisiunea "Punctul de Întâlnire", realizată de Radu Tudor. 


"Europa trebuie să iasă din reverie, să îşi regândească strategia de energie şi SUA şi Europa trebuie să vorbească pe o singură voce", a conchis Boştinaru.

De asemenea, europarlamentarul Norica Nicolai şi avocatul Lucian Bolcaş au arătat că există o problema gravă în clasa politică românească din acest punct de vedere.
 
Norica Nicolai a arătat că există un soi de plafonare în România. "Majoritaetea clasei politice româneşti consideră că dacă suntem membri NATO şi UE, e destul. Că ajunge. Nu avem nevoie să facem eforturi pentru noi. Este extrem de riscant, nu putem să ne orientăm după asemenea idei."
 
De asemenea, avocatul Lucian Bolcaş a arătat că "nu se poate face o Românie mare cu oameni mici. 
 
"Se continuă acea politică a struţului, să nu răspundem la provocări, să nu inflamăm prin acţiunile noastre, numai că vine un moment când toleranţa se transformă în slăbiciune. Există un mare pericol în promovarea fascismului în România. Este vorba de aceea Gardă a Haiducilor, care este continuarea Gărzii Zdrenţărişilor. Ei activau după o carte în care stă scris că românii trebuie să moară, să fie omorâţi chiar pântecele mamei. În România s-a uitat de cuvântul "demnitate" şi asta este îngrozitor."

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close