Antena 3 CNN Actualitate Q&A: Legătura Elenei Udrea cu dosarul Microsoft. Mugur Ciuvică: Cu banii din şpagă şi-a achitat creditul, prin intermediarul Faur

Q&A: Legătura Elenei Udrea cu dosarul Microsoft. Mugur Ciuvică: Cu banii din şpagă şi-a achitat creditul, prin intermediarul Faur

Q&A: Legătura Elenei Udrea cu dosarul Microsoft. Mugur Ciuvică: Cu banii din şpagă şi-a achitat creditul, prin intermediarul Faur
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Ian 2015   •   21:55

Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, a explicat, în ediţia de sâmbătă seară a emisiunii "Q&A", povestea creditului contractat de Elena Udrea la BRD, precum şi legătura făcută de procurori între aceasta şi dosarul Microsoft.

Ciuvică a arătat că, deşi Oana Stancu a arătat la "Exces de putere" detaliile acestei afaceri, procurorii "nu au avut nicio curiozitate".

"Dezvăluirile cu privire la combinaţia cu Faur (Alexandru Faur-n.r.) au fost făcute de Oana Stancu în 2012. Procurorii nu au avut nici o curiozitate să cerceteze lucrurile astea, deşi Oana Stancu a prezentat cu documente şi foarte documentată cum s-a făcut suveica asta cu creditul", a spus Mugur Ciuvică, la Antena 3.

"Creditul Elenei Udrea nu era un credit obişnuit, la care se plătesc rate lunare. Era un credit luat pe un an. După un an trebuia să se ducă tot cu 3,3 milioane de euro, plus dobânda pe un an, şi să îi verse la bancă. Un an a fost creditul. Apoi şi l-a mai prelungit încă un an. Apoi încă un an. (.:.) Udrea i-a cedat creditul cu tot cu garanţia, adică cu terenurile respective, insului astuia, Faur. El a preluat creditul cu terenurile şi Elena Udrea a început să doarmă liniştită. Şi ala s-a dus şi i-a stins cumva creditul la bancă. Şi DNA-ul spune că l-a stins cu banii din şpaga Microsoft. Practic, cu banii din şpaga şi-a achitat Udrea creditul, prin intermediarul Alexandru Faur", a conchis Mugur Ciuvică.

"Din verificarea extraselor de cont, rezultă că, în mai 2012, Dinu Pescariu a efectuat o plată de 2,5 milioane de euro către Stelian Gheorghe, persoană implicată în proiecte imobiliare împreună cu Dorin Cocoş. În cursul anului 2010, Faur Alexandru, persoană din anturajul lui Gheorghe Stelian, a preluat creanţa aferentă creditului de 3,26 milioane de euro, contractat de Udrea Elena Gabriela la BRD", se arată într-un referat al procurorilor DNA.

Citeşte şi:

Greii din dosarul Microsoft se toarnă la DNA. O parte din şpagă ajungea la PDL. Legătura dintre Microsoft şi Udrea



×
Subiecte în articol: Elena Udrea mugur ciuvica Q&A
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close