Antena 3 CNN Actualitate Q&A: Victor Ciorbea explică demersul de instituţiei Avocatul Poporului în cazul lui Sorin Oprescu

Q&A: Victor Ciorbea explică demersul de instituţiei Avocatul Poporului în cazul lui Sorin Oprescu

Q&A: Victor Ciorbea explică demersul de instituţiei Avocatul Poporului în cazul lui Sorin Oprescu
26 Sep 2015   •   21:41

Victor Ciorbea a afirmat, în ediţia de sâmbătă a emisiunii "Q&A", de la Antena 3, că instituţia Avocatului Poporului s-a autosesizat în cazul lui Sorin Oprescu în baza unor atribuţiiuni specifice de Mecanism naţional de prevenire a torturii.

Întrebat de Alessandra Stoicescu dacă s-a implicat în acest caz datorită notorietăţii lui Oprescu sau să-i facă vreun favor fostului primar, Victor Ciorbea a explicat că demersul său are la bază reglementări europene.

"Sigur, legea e puţin cunoscută, mai ales în ceea ce priveşte atribuţiunile de Mecanism naţional de prevenire a torturii, pe care instituţia noastră le-a preluat anul trecut, dar efectiv ne-am început această activitate, având o brumă de angajaţi, începând cu vara aceasta", a spus Victor Ciorbea.

Avocatul Poporului a explicat, la Antena 3, că demersul în Arestul Central nu l-a vizat doar pe Sorin Oprescu, ci şi pe ceilalţi deţinuţi, precum Alina Bica.


×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close