Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, despre motivele eşecului campaniei de vaccinare: "Influencerii vorbesc toată ziua împotriva vaccinului"

Raed Arafat, despre motivele eşecului campaniei de vaccinare: "Influencerii vorbesc toată ziua împotriva vaccinului"

Raed Arafat, şeful DSU, a precizat miercuri în cadrul unei conferințe de presă că un rol cheie în eșecul campaniei de vaccinare l-au avut unii influenceri care vorbesc împotriva vaccinului.

Raed Arafat, despre motivele eşecului campaniei de vaccinare: "Influencerii vorbesc toată ziua împotriva vaccinului"
Sursa foto: facebook.com/DrRaedArafat
de Claudia Popovici    |    28 Iul 2021   •   17:37

Raed Arafat, șeful DSU, s-a arătat deranjat de modul în care unii influenceri vorbesc despre vaccin și susține că aceste acțiuni au avut un rol cheie în eșecul campaniei de vaccinare. Mai mult, el a apreciat că nu premierul are rolul de a convinge românii să se vaccineze, ci tot ce se întâmplă în jurul nostru.

„Suntem două țări care au procente mai mici de vaccinare. Noi și Bulgaria. Acum sunt multe cauze pentru care populația nu a venit la vaccinare în numărul care era așteptat.(...).

Sunt foarte muți factori care duc la comportamentul populațional, inclusiv ce transmit unii, ce transmit alții, influencerii, persoanele care vorbesc toată ziua, seara și dimineața împotriva vaccinului, care vin cu fake news-uri și le răspândesc.

Sunt oameni care sunt influențați de acest lucru. Rolul nostru e să încercăm cât mai mult să le explicăm care e beneficiul pentru ei și realitatea științifică.

„Nu premierul mă convinge să mă vaccinez, ci tot ce se întâmplă în jurul meu”

Nu premierul mă convinge să mă vaccinez, ci tot ce se întâmplă în jurul meu. Da, explicațiile din jurul meu mă convingeau să mă vaccinez. Depinde cum știu să mă vaccinez. Eu știu să caut informațiile din sursele credibile. Până la urmă domnul premier, colegii noștri, venim cu anumite date. Omul de rând poate vedea în jurul lui. Datele trebuie să fie din surse credibile: surse credibile, cu dovezi la ce spun... E foarte ușor să pui o informație pe un site”, a spus miercuri Raed Arafat.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close