Antena 3 CNN Actualitate Reacția MAE după ce Ambasada României la Budapesta a fost vandalizată

Reacția MAE după ce Ambasada României la Budapesta a fost vandalizată

Reacția MAE după ce Ambasada României la Budapesta a fost vandalizată
Sursa foto: foto: captura Antena 3
15 Ian 2018   •   12:57

Ministerul de Externe va cere explicaţii ambasadorului Ungariei la Bucureşti în urma vandalizării Ambasadei ţării noastre la Budapesta.

MAE a dat un comunicat în care condamnă atitudinea provocatoare a membrilor Mişcării Celor 64 de Comitate care au acoperit stema României de la Ambasadă cu un drapel al Ţinutului Secuiesc. Astfel de acţiuni contravin spiritului prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice. 

Ministerul Afacerilor Externe îşi manifestă preocuparea faţă de atitudinea provocatoare a Mișcării „Celor 64 de comitate" și condamnă producerea unor astfel de incidente care au ca scop defăimarea simbolurilor naționale.

MAE consideră că săvârșirea unor asemenea acte de către anumite persoane sau organizații, inclusiv cu programe revizioniste, este complet inacceptabilă și contravine spiritului și prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice.

MAE lansează un apel către autoritățile ungare de a asigura inviolabilitatea și integritatea localurilor misiunii României și a personalului său și, în acest scop, va avea o discuție cu ambasadorul Ungariei la București.

Reamintim că autoritățile române au exprimat constant, în dialogul cu Budapesta, dorință de cooperare, lucrând pentru valorificarea, la potențialul său superior, a parteneriatului strategic dintre cele două state și construind pe baza fundamentului juridic reprezentat de Tratatul politic de bază.

În dialogul bilateral politico-diplomatic, partea română transmite așteptările sale ferme ca Ungaria să își asume promovarea unei relații bilaterale în parametrii unui parteneriat strategic autentic, în consonanță cu reperele anterior menționate.

×
Subiecte în articol: Ministerul de Externe budapesta comunicat
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close