Antena 3 CNN Actualitate Recursul în casație depus de Cristian Cioacă, respins de instanța supremă

Recursul în casație depus de Cristian Cioacă, respins de instanța supremă

Recursul în casație depus de Cristian Cioacă, respins de instanța supremă
19 Ian 2015   •   23:18

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins luni recursul în casație formulat de Cristian Cioacă, aceasta fiind ultima cale de atac în dosarul în care fostul polițist a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu, informează AGERPRES.
Anterior, Cristian Cioacă a depus și o contestație în anulare, respinsă pe 22 octombrie 2014 de judecătorii de la Curtea de Apel Pitești.

Cristian Cioacă se află la Penitenciarul Colibași din data de 18 iunie 2014, când Curtea de Apel Pitești l-a condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare și cinci ani interzicerea unor drepturi în dosarul în care a fost judecat pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu, sentința fiind una definitivă.

El a primit 15 ani de închisoare și cinci ani interzicerea unor drepturi pentru lovituri cauzatoare de moarte și doi ani de închisoare pentru profanare de cadavre. Pedepsele au fost contopite, Cioacă urmând să execute pedeapsa cea mai mare, de 15 ani, la care se adaugă un spor de opt luni de închisoare.

În plus, instanța a dispus majorarea daunelor morale pe care fostul polițist trebuie să le achite fiului său minor, dar și mamei și fratelui Elodiei Ghinescu, părți civile în dosar.


×
Subiecte în articol: Cristian Cioaca recurs Elodia
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close