Antena 3 CNN Actualitate Religie Arhiepiscopia Sucevei, despre organizarea cununiei în aer liber sau cu nași catolici: "Răspunsul este negativ pentru ambele întrebări"

Arhiepiscopia Sucevei, despre organizarea cununiei în aer liber sau cu nași catolici: "Răspunsul este negativ pentru ambele întrebări"

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, s-a pronunțat în legătură cu organizarea cununiilor religioase în aer liber sau cu nași de religie catolică.

Arhiepiscopia Sucevei, despre organizarea cununiei în aer liber sau cu nași catolici: "Răspunsul este negativ pentru ambele întrebări"
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    21 Feb 2024   •   22:12

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a răspuns unei mame al cărei fiu se va căsători în acest an și își dorește să fie cununat de nași catolici.

"Am două întrebări adresate de către un prieten de familie prin mine. La vară băiatul prietenului meu va avea nunta, întrebările sunt legate de nuntă. Prima întrebare este dacă slujba cununiei religioase poate fi săvârșită în aer liber? Și a doua întrebare este dacă îi poate cununa niște nași de religie catolică sau trebuie alături de acești nași și o pereche ortodocși să poată să îi cunune cei catolici! Sunt sigur că vom primi cele mai bune răspunsuri! Vă doresc zile îndelungate!", l-a întrebat un sucevean pe IPS Calinic.

"Din păcate, răspunsul este negativ pentru ambele întrebări. Nuntă binecuvântată!", le-a răspuns scurt înaltul prelat, potrivit Suceava News.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close