Antena 3 CNN Actualitate Religie Cum a fost făcută filmarea cu scene homosexuale care l-ar avea ca personaj pe episcopul de Huşi

Cum a fost făcută filmarea cu scene homosexuale care l-ar avea ca personaj pe episcopul de Huşi

 Cum a fost făcută filmarea cu scene homosexuale care l-ar avea ca personaj pe episcopul de Huşi
14 Aug 2017   •   13:23

Didina Brănici, fostă pedagogă a seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur“ Huşi, continuă dezvăluirile despre abuzurile petrecute în unitatea de învăţământ de pe băncile cărora ies viitorii preoţi. Ea vorbeşte despre cum ar fi fost realizată una dintre filmările pornografice, scrie adevarul.ro.

Atât pedagoga Didina Brănici, cât şi mai mulţi preoţi din Vaslui susţin că în zonă era de notorietate că episcopul Corneliu era şantajat de mai mulţi ani cu filmari compromiţătoare. Aceştia spun că în înregistrarea apărută în spaţiul public în forma cenzurată episcopul apare în filmare alături de Mihai Ionuţ Ursac, fost seminarist, în prezent preot la o parohie dintr-un sat din Vaslui. Această ipoteză a fost confirmată şi de un fost coleg de clasă şi de cameră a lui Ursac, Tudor Dragomir, stabilit în prezent în Canada.

Potrivit pedagoagei, seminaristul Mihai Ionuţ Ursac a locuit în internatul seminarului până la începutul celui de-al doilea semestru din anul al treilea de studii. În februarie 2006, seminaristul ar fi fost chemat de episcopul Corneliu să locuiască la Episcopie, într-o chilie, motivând că are probleme de sănătate, prelatul oferindu-se să-i administreze tratamentul injectabil de care avea nevoie pe termen mai lung. În situaţia privind prezenţa la cantina internatului a seminariştilor pentru anul şcolar 2005-2006, păstrată de Didina Brănici, este consemnat că Ursac a părăsit internatul începând cu luna februarie 2006. Pedagoga Didina Brănici susţine că seminaristul ar fi fost îndemnat să îl filmeze pe episcop în momentele intime de preotul Sebastian Jitaru, cel care avea să se folosească de materialul compromiţător ani la rând. De altfel, fost călugăr în Ceahlău, judeţul Neamţ, a reuşit să ajungă la rangul de arhimandrit în urma şantajului exercitat asupra episcopului Corneliu.

 

×
Subiecte în articol: preoti
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close