Antena 3 CNN Actualitate Religie Suma uriașă pe care a plătit-o un tânăr pentru a ajunge preot. Mii de euro doar pentru cadouri

Suma uriașă pe care a plătit-o un tânăr pentru a ajunge preot. Mii de euro doar pentru cadouri

Un bărbat care a renunțat să mai fie preot a dezvăluit pe canalul său de Youtube cât a fost nevoit să plătească pentru a ajunge în această funcție. Sumele sunt de ordinul miilor de euro.

Suma uriașă pe care a plătit-o un tânăr pentru a ajunge preot. Mii de euro doar pentru cadouri
Sursa foto: Facebook | Daniel Balaş
de Ioana Mircea    |    12 Oct 2022   •   16:08

În urma afirmațiilor făcute pe Facebook, preotul a fost suspendat din funcție în luna februarie a acestui. Acesta și-a găsit un alt loc de muncă, în prezent lucrând ca șofer de TIR, în Anglia.

Daniel Balaș a relatat că a plătit 70.000 de euro pentru a ajunge preot, explicând şi cum a făcut aceste cheltuieli.

Se pare că în perioada în care era la liceu, acesta ar fi plătit în jur de 2.000 de euro pentru cadourile sfinților profesori.

"Plăteam 900 de lei pe lună mâncarea, dar nu o puteam numi mâncare, era ceva de nedescris. Pateuri expirate, gândaci în mâncare, păr, crunt. Ne-au mai costat cadourile sfințiților profesori. Foarte mulți dintre preoții profesori te așteaptă la examen cu cartea lor pe care trebuie să o cumperi", a mărturisit fostul preot pe Youtube.

8.000 de euro a costat taxa de școlarizare și cărțile Sfinților Părinți.

"Le cumperi cărțile Sfinților Părinți, care sunt plagiate, au dosare penale peste dosare penale. Ei sunt niște plagiatori ieftini, și vin la noi și ne vând gogoși și ne bagă cărțile pe care ei nici măcar nu le-au citit, dacă vrem să trecem examenul.

Când ești la parohie, încep taxele să vină. Pentru lumânări, cruciulițe, pentru Sfântul Seminar. Și de aici încep preoții și trag pe voi. Contribuții, taxe, impozite, ajutoare, icoane pictate, Bobotează, Crăciun. Sunt disperați, pentru că din salariul lor ei plătesc și taxe la stat și impozite, și lumânărar, clopotar, dascăl, de toate.

70.000 de euro nu mai sunt bani în ziua de azi, și am tot viitorul înainte să îi fac și să le mai pun trei zerouri în spate. Dar niciodată nu voi mai avea timpul pe care l-am avut acolo. Niciodată nu mă voi mai întâlni cu perioada în care ai mei colegi din generală mergeau și se distrau și relaxau, iar eu trebuia să stau la seminar închis, să cânt la slujbe, pentru că așa trebuia", a povestit Daniel Balaș.

×
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close