Antena 3 CNN Actualitate Religie Preoţii dau mii de euro şpagă pentru o parohie

Preoţii dau mii de euro şpagă pentru o parohie

Preoţii dau mii de euro şpagă pentru o parohie
Sursa foto: Foto: bucurestifm.ro
06 Sep 2015   •   00:27

Preoţii dau şpagă pentru o parohie bună. Un preot din judeţul Bacău a făcut această dezvăluire. Le-a povestit jurnaliştilor de la Adevărul, că în anul 2002, a dat mită 7.000 de dolari pentru a fi lăsat să slujească în continuare la biserica lui. Preotul a făcut credit la bancă pentru banii ceruţi de superiori. Cea mai mare sumă ar fi ajuns la Arhiepiscopul Bacăului.

 
Preotul din Cernu, comuna Poduri, spune că nu este pentru prima dată cînd primeşte ameninţări că va fi dat afară din Biserică dacă nu cotizează la superiori.  
 
Crezînd că vor fi primii şi ultimii bani, părintele a făcut împrumut la bancă şi a plătit. 
 
Pentru a-şi păstra preotul care le este duhovnic de 13 ani, sătenii din Cernu vor să dea şpagă în rate, din pensii, şefilor Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. 
 
Majoritatea enoriaşilor îşi susţin duhovnicul de la Parohia Sf Maria, în timp ce reprezentanţii Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului vor să aducă alt preot, deşi nu au nicio acuzaţie împotriva actualului paroh. 
 
Scandalul de la Poduri durează de ceva vreme. Mai marii bisericii au apelat şi al autorităţile locale încercînd să-i determine pe săteni să accepte alt preot în comună. Oamenii ameninţă însă că nu vor fi niciodată de acord ca la biserica lor să vină un alt paroh. 
 

×
Subiecte în articol: preoti
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close