Antena 3 CNN Actualitate Religie Reacția BOR în cazul profesoarei înjunghiate de un elev în timpul orei | Vasile Bănescu propune soluții: "Legi severe și Educație fondată pe rigoare"

Reacția BOR în cazul profesoarei înjunghiate de un elev în timpul orei | Vasile Bănescu propune soluții: "Legi severe și Educație fondată pe rigoare"

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, a reacționat după incidentul șocant din București, unde un elev și-a înjunghiat profesoara de japoneză în timpul orei.

Reacția BOR în cazul profesoarei înjunghiate de un elev în timpul orei | Vasile Bănescu propune soluții: "Legi severe și Educație fondată pe rigoare"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    07 Apr 2023   •   15:29

Vasile Bănescu vorbește despre "consecințele nefaste ale progresismului", într-o postare pe Facebook.

"O profesoară de la un liceu din București a fost atacată cu un cuțit de un elev căruia nu i-a venit să creadă că aceasta are tupeul să dea clasei un test neanunțat, neprofețit de nimeni.

Când totuși s-a dezmeticit din neîncrederea inițial paralizantă, elevul a luat simultan cuțitul și promptă atitudine. Lucrurile ajunseseră mult prea departe și deveniseră intolerabile pentru cineva cu atâtea drepturi și nicio responsabilitate.

Progresismul ideologic care nu are nicio legătură cu progresul real în vreun domeniu, progresismul anticreștin care aruncă în aer valorile fondatoare ale paradigmei educației fertile intelectual și moral, progresism care mângâie pe creștet lenea, prostia, incultura, indisciplina, depravarea precoce, permisivitatea totală și care promovează intens dizolvarea autorității de orice tip, progresism atât de larg și adânc prizat de (i)responsabilii din fruntea „Învățământului” recent, poate conduce inclusiv la crimă. Nu și la pedeapsă.", a transmis reprezentantul BOR.

Citește și: Elevul care a atacat o profesoară cu un cuţit într-un liceu din Bucureşti a fost reţinut | Cum şi-a motivat gestul extrem

Vasile Bănescu: "În fiecare dintre noi se poate ascunde un potențial agresor și o victimă"

"Ulterior crima sau tentativa ei eșuată vor fi totdeauna scuzate de nuanțele nesfârșite ale unui context mereu favorabil agresorului. Un om de obicei opresat între frontierele legilor, inclusiv ale bunului-simț.

Firește, în fiecare dintre noi se poate ascunde un potențial agresor și o victimă. Datoria personală și comunitară rămâne totuși să o protejăm reflex pe a doua și să-l descurajăm pe primul.

Prin legi severe și Educație fondată pe rigoare, disciplină și efort stimulat de recompensa cunoașterii, nu a veselei ignoranțe și a libertinajului.

Imperativul amoral al progresismului?

Să fim toleranți, să fim incluzivi! Cu tot și cu toate, oricât de toxic s-ar dovedi acest lucru pentru organismul societății, pentru fiecare în parte. Nu contează. Planetei să-i fie bine!", a scris Vasile Bănescu.

Astăzi, o profesoară de la un liceu din București a fost atacată cu un cuțit de un elev căruia nu i-a venit să creadă că...

Posted by Vasile Bănescu on Wednesday, 5 April 2023

×
Subiecte în articol: BOR profesoara elev injunghiata Vasile Banescu
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close