Reprezentanții HoReCa cer vaccinare cu prioritate: "Așa cum funcționăm acum, avem nevoie de protecție suplimentară"

de Georgiana Adam    |    13 Ian 2021   •   09:05
Reprezentanții HoReCa cer vaccinare cu prioritate: "Așa cum funcționăm acum, avem nevoie de protecție suplimentară" Hepta Exclusiv

În solicitarea trimisă către autorități, Președintele Patronatului din Timișoara spune că cei din industria hospitalitatii au fost obligați să-și închidă afacerile încă de la începutul pandemiei, pe motiv că sunt cosiderati vectori de răspândire a virusului. Însă acum, când vine vorba de vaccinare, ei au fost uitați.

Corina Macri, Președinte Horetim, cea care a trimis marți memoriul către autorități, a fost în direct, prin telefon, la știrile Antena 3. Aceasta a declarat că încă nu a primit răspuns.

"Noi sperăm să vină, totuși. Nu-i normal. Dacă, de atâtea luni de zile, industria hospitalitatii este restricționată pe motiv că este cel mai riscant factor de răspândire a virusului, așteptăm și un răspuns pe măsură. În așa fel încât cei care lucrăm în această industrie să putem fi vaccinați și să putem funcționa în continuare. (…) Trebuie să primim o protecție suplimentară.

Angajații noștri au fost primii care ne-au întrebat “noi de ce nu suntem vaccinați, din moment ce suntem primii cărora ni s-a cerut să ne restricționăm, să înțelegem că reprezentăm un factor de risc, să lucrăm la capacitate minimă, atunci de ce acum nu suntem ajutați să putem intră în normalitate?”

Noi nu ne gândim la a reveni la funcționarea din trecut ci, așa cum funcționăm acum, avem nevoie de o protecție suplimentară.

Am discutat și cu colegii mei la nivel național. Toți sunt de acord cu această acțiune. Nu e normal să fim priviți condiționat, în funcție de cum sunt interesele fiecăruia."

Parteneri
x close