Antena 3 CNN Actualitate Reputatul chirurg Mircea Beuran, ultim omagiu pentru Florin Condurăţeanu: "A fost un mare om, un mare jurnalist, un mare patriot"

Reputatul chirurg Mircea Beuran, ultim omagiu pentru Florin Condurăţeanu: "A fost un mare om, un mare jurnalist, un mare patriot"

Pe la catafalcul renumitului jurnalist Florin Condurățeanu au trecut, rând pe rând, familia, prietenii, dar şi personalităţi care au ţinut să îşi ia la revedere de la cel căruia mulţi i-au fost discipoli. Printre aceștia a fost și Mircea Beuran, chirurg și profesor universitar, care a vorbit despre frumoasa prietenie pe care a avut-o cu Florin Condurățeanu.

Reputatul chirurg Mircea Beuran, ultim omagiu pentru Florin Condurăţeanu: "A fost un mare om, un mare jurnalist, un mare patriot"
de Iulia Gorgorin    |    30 Iun 2021   •   17:05

Românii vin rând pe rând la catafalcul lui Florin Condurăţeanu, pentru a-i aduce un ultim omagiu.

Trupul reputatului jurnalist este depus la Casa Presei, acolo unde cunoscutul chirurg Mircea Beuran a venit să îşi ia rămas-bun de la bunul său prieten.

"Este greu să spui că vrei să te desparţi de Florin Condurăţeanu. A fost unul din puţinii buni prieteni pe care în perioada aceasta, cam de 25 de ani ne cunoaştem şi a venit ca un fulger vestea că s-a stins. În aceşti 25 de ani am colaborat în foarte multe activităţi cu caracter medical, mai puţin pentru el, mai mult pentru toţi care circulă pe zebră. Mi-a fost odată pacient, o singură dată, pentru un timp foarte scurt, pentru că totdeauna avea credinţa aceasta, că poziţia lui fizică, starea lui psihică, starea de echilibru îl ajută totdeauna să îşi cântărească probabil anumite lucruri pe care le ştia numai el.

Mircea Beuran: "Florin Condurăţeanu a fost un mare om, un mare jurnalist, un mare patriot"

 Un om care a avut deschiderea totdeauna să acopere relele  cu voinţa lui de a face bine, atât cu gândul, de Cel de Sus să te apere, cât şi cel de jos să te ajute.

Am multe amintiri vizavi de emisiuni, de întrebări, de răspunsuri, de discuţii, de comentarii, de a cântări unele lucruri spuse de unii, de alţii. Noutăţile care veneau în contextul congreselor, conferinţelor, era mare amator să cunoască anumite lucruri. De foarte multe ori, îi trimiteam adnotări din ce se spunea la aceste conferinţe/congrese, tehnologii noi care se promovau, era foarte interesat de tot ce ce este nou, bun în medicină şi cum se poate aplica acasă la noi.

Ştia să alunge negru şi să scoată albul. Totdeauna avea o vorbă blândă, dar totodată un timbru destul de greu care dădea puterea aceea adevărului şi lucrurile acestea, pe mine m-au impresionat. Totdeauna, prin faptul că nu se lăsa înduplecat de nimic care nu ar putea fi rezolvat de lumea medicală şi te împingea, hai caută, hai să găsim. Uite, m-a sunat din provincie, vrea să vină, cui adresăm. Toate s-au terminat într-o zi.

"Puţini realizăm în timpul vieţii că vine o secundă care opreşte totul"

Lucrul acesta ne face să gândim că e bine, indiferent de decadele pe care le avem în spate, să ne mai controlăm sănătatea, să ştim ce ducem în spate. El a murit lângă muncă  şi a terminat aşa cum a putut, dimineaţa-prânzul de muncă şi apoi s-a sfârşit. Dumnezeu să îl aibă în pază, Dumnezeu să îl odihnească şi acolo Sus, din Împărăţia Stelelor, probabil că sufletul lui de român va acoperi întreaga ţara, cu acel sărut pe suflet, pentru fiecare în parte", a spus Mircea Beuran, miercuri, în exclusivitate la Antena 3.

Cei care vor să îi aducă un ultim omagiu lui Florin Condurăţeanu pot veni la Casa Presei până la ora 19. Apoi, trupul lui neînsufleţit va fi mutat la capela Cimitirului Bellu.

×
Parteneri
Sprijinul americanilor pentru Ucraina s-a prăbușit
x close