Antena 3 CNN Actualitate RESPECT pentru copiii de aur ai României. Cinci medalii şi locul I în Europa la Olimpiada Internaţională de Fizică

RESPECT pentru copiii de aur ai României. Cinci medalii şi locul I în Europa la Olimpiada Internaţională de Fizică

RESPECT pentru copiii de aur ai României. Cinci medalii şi locul I în Europa la Olimpiada Internaţională de Fizică
de S.T.    |    21 Iul 2014   •   18:23

Elevii români au obţinut cinci medalii şi locul I în Europa la Olimpiada Internaţională de Fizică ce s-a desfăşurat în Kazahstan, la Astana, în perioada 13-21 iulie.

Olimpicii români au câştigat două medalii de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz, informează Ministerul Educaţiei Naţionale într-un comunicat transmis luni şi citat de Agerpres.

Datorită acestui rezultat, România s-a clasat pe primul loc în Europa şi pe locul 10 la nivel mondial, fiind printre puţinele echipe ai căror componenţi au fost medaliaţi "in corpore".

Medaliile de aur au fost cucerite de Cristian Alexandru Frunză (clasa a XI-a), distins cu aur şi la ediţia precedentă, şi Ştefan Eniceicu (clasa a X-a). Medaliile de argint au fost obţinute de Denis Turcu (clasa a XII-a), laureat cu argint şi anul trecut, şi Tudor Creţu (clasa a X-a). Gabriel Găitan (clasa a XII-a) a intrat în posesia medaliei de bronz. Toţi elevii provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

A 45-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică a reunit peste 190 de concurenţi din 48 de ţări.

×
Subiecte în articol: medalii de aur kazahstan
Parteneri
OMV Petrom rupe tăcerea despre boicotul României
x close