Antena 3 CNN Actualitate România este la coada topului european privind educația financiară. Un raport UE arată discrepanţa semnificativă dintre ţările europene

România este la coada topului european privind educația financiară. Un raport UE arată discrepanţa semnificativă dintre ţările europene

România rămâne la coada topului european privind educaţia financiară. Un raport UE arată discrepanţa semnificativă dintre ţările europene.

România este la coada topului european privind educația financiară. Un raport UE arată discrepanţa semnificativă dintre ţările europene
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iul 2023   •   08:43

România rămâne la coada clasamentului țărilor din Uniunea Europeană (UE) privind educația financiară, cu doar 13% dintre respondenți care au răspuns corect la 4 sau 5 din întrebările folosite în primul raport ela­borat de Uniunea Europeană, Eurobaro­meter, pentru monitorizarea nivelului de educație financiară a țărilor membre.

57% dintre români au răspuns corect la 2 sau 3 întrebări, în timp ce 30% fie nu au răspuns la nici o întrebare, fie au răspuns corect la o singură întrebare.

La polul opus, Olanda conduce topul, cu 43% din respondenți care au răspuns corect la 4 sau 5 întrebări, 39% care au răspuns corect la 2 sau 3 întrebări și 18% cu răspuns corect la o întrebare sau care nu au răspuns corect la nici una.

Pe total, rezultatele Eurobarometrului arată că 18% dintre cetățenii UE prezintă un nivel ridicat de educație financiară, 64% un nivel mediu, iar restul de 18% un nivel scăzut.

Citește și: Românii au comandat o șaorma la 10 secunde, anul trecut. Cele mai multe comenzi au fost de Dragobete | "România ocupă primul loc la consumul de șaorma, din 25 de țări"

×
Subiecte în articol: educaţie financiară
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close