Antena 3 CNN Actualitate România, pe harta ţărilor în care jihadiştii au luptători sub acoperire

România, pe harta ţărilor în care jihadiştii au luptători sub acoperire

România, pe harta ţărilor în care jihadiştii au luptători sub acoperire
30 Iun 2016   •   21:04

Ziarul britanic Daily Mirror publica in editia online o harta cu tarile din Europa in care gruparea terorista ISIS are "luptatori sub acoperire".

Potrivit jurnalistilor britanici, harta a fost publicata online de catre ISIS la cateva ore dupa atacul de marti noapte de pe aeroportul Ataturk din Turcia. Totodata miercuri s-au implinit exact doi ani de cand gruparea jihadista Statul Islamic a anuntat crearea unui “califat” cu propriile legi si administratie, potrivit stirileprotv.ro.

Jihadistii se lauda cu zonele de control de pe glob impartindu-le in 3 categorii: control major ( Irak si Siria), mediu (Afganistan, Yemen, Somalia, Nigeria, Egipt, Libia, Cecenia, Daghestan, Filipine) si zone cu combatanti sub acoperire - in care intra tari din Europa.

In functie de aceste celule jihadiste sub acoperire, Daily Mirror marcheaza cu rosu tarile cu cel mai ridicat risc de atentate: Germania, Franta, Spania, Marea Britanie, Rusia, Maroc, Algeria.

Riscul este ceva mai scazut in Italia, Suedia, Serbia si Grecia si la un nivel moderat in Portugalia, Irlanda, Norvegia, Austria, Ungaria, Slovacia, Ucraina, dar si Bulgaria si Romania. Cea mai slaba prezenta ISIS s-ar manifesta in Polonia, Cehia si tarile baltice.

sursa: Daily Mail

×
Subiecte în articol: ISIS atentate teroriste
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close