Antena 3 Actualitate Avertisment dur pentru România. Țara noastră riscă, în orice moment, amenzi colosale

Avertisment dur pentru România. Țara noastră riscă, în orice moment, amenzi colosale

de S.T.    |    24 Oct 2016   •   18:14
Avertisment dur pentru România. Țara noastră riscă, în orice moment, amenzi colosale
Sursa foto: Foto: pixabay.com

România riscă, în orice moment, infringementul din partea Uniunii Europene, dar şi amenzi aplicate statului român, suportate de către cetăţeni, prin taxe şi impozite, din cauza nivelului ridicat de cost al poliţei RCA, atenţionează Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), într-un comunicat de presă transmis, luni, Agerpres.

„ASF a redus, în data de 17 octombrie 2016, preţul RCA cu 40% pentru transportatori (preţ plafonat la 7.534 lei) şi a majorat cu 31% preţul RCA pentru persoanele fizice (de la 466 de lei la 610 lei). Decizia de plafonare a tarifelor RCA, deşi rezolvă pe termen scurt problema preţului RCA pentru transportatori, are ca efect defavorizarea persoanelor fizice (...) preţul RCA pentru tineri a crescut cu peste 300%, de la un cost de aproximativ 585 de lei, în luna iunie 2014, la 1.760 lei în luna februarie 2016. Din cauza preţului prohibitiv al poliţei RCA, nivelul de asigurare al parcului auto naţional scade aproape de 70%, situaţie cauzată in special, de nivelul ridicat de cost al poliţei RCA. România riscă, în orice moment, sancţiuni de infringement din partea UE, amenzi colosale aplicate statului roman şi suportate tot de către cetăţeni, prin taxe şi impozite”, menţionează sursa citată.

Potrivit ASSAI, produsul RCA a cunoscut, în 2016, cea mai mare creştere de preţ (24%) dintre toate produsele comercializate in Romania din ultimul an, acesta având şi caracter obligatoriu.

 

Sursă: Agerpres
×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close