Antena 3 CNN Actualitate Românii, la coadă la RAR pentru a evita noua taxă de mediu

Românii, la coadă la RAR pentru a evita noua taxă de mediu

Românii, la coadă la RAR pentru a evita noua taxă de mediu
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    27 Dec 2011   •   22:01

O vizită la Registrul Auto Român e economie curată pentru proprietarii de maşini care vor să scape de noua taxă de poluare. Cei mai mulţi spun că, la anul, ar trebui să scoată din portofele mai mult decât au plătit pentru întreg automobilul. Aşa că se grăbesc să depună actele înainte de Anul Nou.

Încă de la primele ore ale dimineţii, zeci de oameni stau s-au aşezat la coadă, la biroul de înmatriculări. Mulţi dintre ei au vechile plăcuţe în braţe. Noua taxă i-a speriat.

Taxa n-a fost publicată încă în Monitorul Oficial, deci s-ar putea să nu intre în vigoare chiar de la 1 ianuarie, dar acest aspect nu este luat în considerarea de oamenii care doresc să facă economie.

La fel s-au desfăşurat lucrurile şi în Ploieşti. Taxa de poluare nu e deloc prietenoasă portofelului, aşa că s-a stat mult la coadă la înmatriculări.

Potrivit noii legi, care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, taxa de mediu scade cu până la 25%, dar este obligatorie şi pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007, chiar dacă acestea au fost cumpărate de noi, din România.

Apar, astfel, situaţii tragicomice, cum ar fi în cazul unei Dacii 1310, care nu costă mai mult de 700-800 de euro, însă pentru care taxa ajunge chiar şi la câteva mii de euro.

 
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close