Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Se reintroduce raportarea cazurilor medicale către minister de două ori pe zi, indiferent de spital

Se reintroduce raportarea cazurilor medicale către minister de două ori pe zi, indiferent de spital

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat reintroducerea raportării, de două ori pe zi, a evenimentelor medicale către minister, indiferent cui aparține spitalul.

Se reintroduce raportarea cazurilor medicale către minister de două ori pe zi, indiferent de spital
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2023   •   17:33

"Și noi am fost deranjați că am aflat indirect de acest lucru (cazul femeii care a născut pe trotuar - n.r.) și a existat o așa numită întârziere, inspecția sanitară până a ajuns acolo a durat puțin timp. Reintroducem pentru toate spitalele, indiferent de subordonare, raportarea de două ori pe zi către Ministerul Sănătății, inclusiv raportare zero a evenimentelor medicale. Ce înseamnă asta? Înseamnă că dacă nu s-a întâmplat nimic, scrii ”, a afirmat Alexandru Rafila.

Cel care coordonează asistența medicală în minister va trebui să verifice aceste raportări și să informeze în timp real dacă apar probleme. Cele două momente de raportare vor fi la prima oră a zilei și după 12 ore.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii anunţă măsuri în cazul femeii care a născut pe asfalt, în faţa Spitalului Urziceni

Cazul femeii care a născut pe trotuar a avut un sfârșit favorabil, în sensul că mama și copilul sunt sunt bine, spune ministrul, dar "nu trebuie să subestimăm alte alte probleme care pot să apară și la care evoluția să nu fie la fel de favorabilă și trebuie să putem să intervenim".

"Mă îndoiesc că va exista un spital, o primărie, un consiliu județean care să se opună acestei măsuri. Până la urmă e o chestiune de bun simț care ține de responsabilitate față de activitate, față de pacienți, ideea asta că ... cred că cea mai bună măsură coercitivă este schimbarea mentalității care există de foarte multe ori: dacă nu scrie explicit într-un act normativ un anumit lucru înseamnă că eu nu am niciun fel de responsabilitate", a afirmat Alexandru Rafila.

Vezi şi: O femeie din Urziceni a născut pe trotuar, în fața maternității. Martorii spun că nu ar fi fost primită în spital

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close