Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii anunţă măsuri în cazul femeii care a născut pe asfalt, în faţa Spitalului Urziceni

Ministrul Sănătăţii anunţă măsuri în cazul femeii care a născut pe asfalt, în faţa Spitalului Urziceni

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunţă măsuri după ce a văzut imaginile îngrozitoare de la Urziceni, acolo unde o femeie a născut pe trotuar, în fața maternității.

Ministrul Sănătăţii anunţă măsuri în cazul femeii care a născut pe asfalt, în faţa Spitalului Urziceni
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2023   •   16:10

Potrivit ministrului, copilul și mama au fost transferați la maternitatea din Slobozia. "Ei sunt bine, cel puțin până în momentul de față starea lor este bună, nu sunt probleme. E un copil de 2.800 de grame.

Ceea ce a tulburat cred că foarte mult opinia publică, pe bună dreptate, e o imagine pe care eu nu credeam să o mai revăd. Am văzut o singură dată în 1985, la un spital din București. 

Eram student pe vremea aceea și am văzut o situație similară în curtea spitalului, cu o femeie care a născut în curte.

Vă dați seama că din 1985 până acum sunt 38 de ani și nu îmi închipuiam că după 38 de ani aceste lucruri mai pot să se întâmple în România, țară membră a Uniunii Europene", a declarat ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi: O femeie din Urziceni a născut pe trotuar, în fața maternității. Martorii spun că nu ar fi fost primită în spital

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut un apel public către întreg personalul medical să trateze cu empatie persoanele.

Potrivit ministrului, direcțiile de sănătate publică trebuie să găsească cele mai bune căi astfel încât spitalele să fie monitorizate, din toate punctele de vedere.

Rafila a cerut demisia managerului unităţii medicale

"Eu cred că o demisie de onoare sau o demitere a managerului Spitalului din Urziceni de către primarul din Urziceni, ca urmare a acestui eveniment scandalos, eu cred că este și morală și potrivită și vine și ca răspuns la o așteptare a populației", a adăugat Rafila.

Sancțiunile au fost anunțate de inspectorul șef Mioara Comana în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. 

"Managerul a fost sancționat cu 4.000 pentru neorganizare... A fost sacționată doamna asistent care nu a respectat procedurile, tot cu 4.000 de lei", a adăugat inspectorul de la Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, sancțiuni ar putea primi medicul de gardă "pentru că nu și-a îndeplinit atribuțiile" și directorul medical al instituției.

"Și domnul director medical avea atribuții, dar între timp s-a internat într-un spital, este în concediu medical", a precizat inspectorul.

Alexandru Rafila a trimis deja Inspecția Sanitară de Stat la Urziceni

"Am văzut imaginile de la Urziceni. În momentul de față, Inspecția Sanitară de Stat încearcă să reconstituie exact respectiva situație și vă vom pune la dispoziție toate informațiile pe care le avem, precum și măsurile care vor fi luate", a spus Alexandru Rafila.

 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close