Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentul care ne "roade" corpul ca rugina, fără să ştim. Medic: "Când realizăm, e prea târziu. Merită să-l reducem drastic!"

Alimentul care ne "roade" corpul ca rugina, fără să ştim. Medic: "Când realizăm, e prea târziu. Merită să-l reducem drastic!"

Un aliment consumat zilnic de milioane de români, cu sau fără voia lor, pentru că se ascunde în mai toată mâncarea, ajunge să fie comparat cu alcoolul pentru că ne "roade" corpul fără să ştim.

Alimentul care ne "roade" corpul ca rugina, fără să ştim. Medic: "Când realizăm, e prea târziu. Merită să-l reducem drastic!"
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    15 Iun 2023   •   06:00

Atenţionarea vine din partea medicilor nutriţionişti, care spun că, de fapt, nu corpul nostru are nevoie de el, ci creierul, pentru starea de bine pe care i-o dă.

Zahărul, căci despre el este vorba, nu aduce cu el numai kilograme în plus, dar ne şi îmbătrâneşte şi ne face rău în tot corpul.

Drept exemplu, medicul ne spune să observăm semnele bolnavilor de diabet, o boală "parşivă" care este dată şi de consumul mare de zahăr, substanţa incriminată.

"Oare cât o să ne mai ia... până vom pune zahărul lângă alcool, tutun şi droguri uşoare? Până când vom realiza că nu corpul nostru are nevoie de el, ci creierul, care e sedus definitiv şi iubeşte gustul dulce. 

Citeşte şi: Pontul cu care tai foamea. Medic: "Aceasta e rețeta cea mai simplă pentru slăbit. Veți vedea că vă simțiți sătui cu mai puțină mâncare"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ce rău ne face zahărul în corp

Când consumăm zahăr se sintetizează substanţe cu efect opiaceu, care au efect anestezic, de calmare a durerii. (...)

Pentru nicotină şi alcool a fost nevoie de ani lungi să recunoaştem că nu sunt nutrienţi, că nu ne hrănesc corpul, ci doar ne tulbură mintea. Cu zahărul va fi mai greu şi mai lung.

Însă cu puţin obiectivism putem vedea ce rele face zahărul, observând bolnavii de diabet. 

Această afecţiune parșivă şi necruţătoare afectează tăcut tot organismul, după ani de zile de evoluţie nu rămâne niciun organ sau sistem sănătos: pierdem vederea, sensibilitatea nervoasă, rinichii, ficatul, pancreasul, circulaţia sangvină, funcţionarea cerebrală, dinții, picioarele... într-un cuvânt ne descompunem. Şi cauza este un nivel crescut al glicemiei, adică al zahărului din sânge. 

Dincolo de siluetă, zahărul îmbătrânește şi îmbolnăveşte, accelerează reacțiile oxidative din organism, ne roade precum rugina, precum o molie. Ce folos că nu doare...ce periculos că ne place! Iar când realizam, e prea târziu. 

Poate că e un rău necesar, poate că e imposibil să-l eliminăm din alimentaţie, dar merită să-l reducem drastic! 

Dr. Mihaela Bilic: "Dacă tot mâncaţi zahăr, măcar mestecați-l, nu-l beți"

Consumaţi-l rar şi cu moderaţie, în produse de calitate şi care vă plac mult. Şi sub nicio formă nu-l beți, nu-l consumaţi în formă lichidă. 

O bucațică de ciocolată sau de prajitură dau satisfacţie maximă, însă un pahar de suc de orice fel e băut ca pe apă. Şi irosim dintr-un foc 6 linguriţe de zahăr, doza recomandată pentru o zi întreagă. 

Nu există un zahăr mai sănătos ca altul, însă există produse mai satisfăcătoare decât altele. Iar sucul dă satisfacţie zero! Dacă tot mâncaţi zahăr, măcar mestecați-l, nu-l beți", a scris medicul Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: zahar mihaela bilic rugina
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close