Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Băutura sănătoasă care te scapă de oboseală. Îți oferă mai multă energie decât cafeaua

Băutura sănătoasă care te scapă de oboseală. Îți oferă mai multă energie decât cafeaua

O anumită băutură, pe care o putem prepara rapid acasă, aduce numeroase beneficii sănătății, fiind un adevărat energizant natural.

Băutura sănătoasă care te scapă de oboseală. Îți oferă mai multă energie decât cafeaua
Sursa foto: Freepik
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Apr 2024   •   11:00

Morcovii și sfecla roșie sunt ingredientele principale ale acestui suc, fiind vorba despre o băutură cu proprietăți energizante. 

Sfecla roșie aduce numeroase beneficii organismului, precum susținerea sănătății creierului și a inimii, reglarea tranzitului intestinal sau îmbunătățirea performanței fizice.

Totodată, sfecla roșie este o sursă bogată de vitamine și minerale, anume: vitamina C, vitamina K, vitamina A, fier, potasiu și magneziu.

De asemenea, morcovii susțin sănătatea inimii și a ficatului, ajută la combaterea cancerului, mențin echilibrul hormonal și îmbunătățesc aspectul pielii, notează doc.ro.

Un singur pahar consumat în fiecare dimineață pe stomacul gol va fi un adevărat boost de energie.

Suc din sfeclă roșie, măr și morcov

Ingrediente:

  • un kilogram sfeclă roșie
  • jumătate de kilogram morcovi
  • patru mere dulci/ portocale
  • miere (după gust)

Se pun toate ingredientele în storcătorul de fructe. Dacă este nevoie, sucul obținut se îndulcește cu puțină miere. De asemenea, dacă vi se pare prea concentrat, puteți adăuga și puțină apă. 

Se transferă sucul în sticle și se păstrează la frigider. 

Persoanele care suferă de anumite afecțiuni sau urmează un tratament medicamentos trebuie să discute cu medicul curant înainte de a face o cură cu această băutură.

×
Subiecte în articol: sfecla rosie morcovi energizant natural
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close