Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Boala Parkinson poate fi diagnosticată înainte de apariția simptomelor. Metoda descoperită de cercetătorii americani

Boala Parkinson poate fi diagnosticată înainte de apariția simptomelor. Metoda descoperită de cercetătorii americani

Cercetătorii americani au descoperit o metodă prin care boala Parkinson poate fi diagnosticată înainte de apariția simptomelor.

Boala Parkinson poate fi diagnosticată înainte de apariția simptomelor. Metoda descoperită de cercetătorii americani
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    13 Apr 2023   •   15:08

Boala Parkinson este cauzată de acumularea de proteine anormale numite alfa-sinucleină (alphaSyn) în creier și sistemul nervos, cu mult înainte de apariția simptomelor fizice precum tremuratul sau rigiditatea musculară.

Un nou studiu publicat în Lancet Neurology sugerează că cercetătorii au descoperit o metodă de a identifica acumularea acestor proteine asociate cu Parkinson în stadii incipiente, ceea ce ar putea permite depistarea timpurie și tratamentul bolii.

Identificarea unui biomarker eficient pentru patologia bolii Parkinson ar putea avea implicații importante asupra modului în care tratăm această afecțiune, permitând diagnosticarea timpurie a persoanelor care se pot îmbolnăvi, identificarea celor mai bune tratamente pentru diferite grupuri de pacienți și accelerarea studiilor clinice.

Conform The Guardian, numărul persoanelor diagnosticate cu Parkinson la nivel global a crescut la zece milioane în ultimul deceniu.

Citește și: Boala care îşi va dubla numărul de victime în următorii ani | 72.000 de români au fost deja diagnosticați. Care sunt simptomele

Cercetarea, care a implicat 1.123 de participanți, este unul dintre cele mai mari studii realizate până în prezent și confirmă eficacitatea utilizării tehnicii alphaSyn-SAA în identificarea persoanelor cu risc de îmbolnăvire cu Parkinson sau al celor care se află încă într-o fază incipientă, potrivit The Guardian.

×
Subiecte în articol: parkinson
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close