Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce se întâmplă cu celulele de grăsime când slăbim

Ce se întâmplă cu celulele de grăsime când slăbim

Ce se întâmplă cu celulele de grăsime când slăbim
19 Mar 2018   •   15:58

Majoritatea persoanelor cred că atunci când slăbim, celulele grasse sunt arse și apoi transformate în energie. Conform specialiștilor de la Universitatea din New South Wales această informație este eronată, chiar dacă este crezută și de către mulți doctori nutriționiști! 

Când slăbim, grăsimea este de fapt transformată în dioxid de carbon și apă, conform lui Ruben Meerman și profesorului Andrew Brown. Cei doi specialiști s-au decis să intervieveze 150 de doctori nutriționiști să vadă unde cred că se duce grăsimea pierdută, iar din aceștia, doar trei au răspuns corect.  

Specialiștii studiului explică procesul pentru a informa lumea despre ce se întâmplă de fapt când slăbim: „Expiri dioxidul de carbon și apa se mixează în circulație până când este pierdută prin urină și perspirație. Dacă pierzi 10 kg de grăsime, exact 8.4 kg sunt pierdute prin plămâni, iar restul de 1.6 kg se transformă în apă. Cu alte cuvinte, aproape toată greutatea pierdută este expirată” .

Experții de asemenea susțin că dacă îți dorești să slăbești, trebuie să faci exerciții fizice deoarece așa poți elimina mai mult dioxid de carbon, care favorizează slăbitul: “ Singurul mod conștient prin care poți crește nivelul dioxidului de carbon pe care îl produci este să îți miști mușchii”.

Sursă: The Independent

×
Subiecte în articol: slabit dieta regim
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close