Antena 3 CNN Actualitate Sănătate "Preveniți infectarea": Medicul Adrian Marinescu, despre epidemia de gripă care ar putea fi declarată în România

"Preveniți infectarea": Medicul Adrian Marinescu, despre epidemia de gripă care ar putea fi declarată în România

Autoritățile din România ar putea declara epidemie de gripă. Decizia va fi luată în funcție de datele care vor veni de la Institutul Național de Sănătate Publică.

de Ioana Mircea    |    01 Feb 2024   •   13:14

Țara noastră se confruntă cu 100.000 de cazuri de gripă, doar în ultimele cinci zile. Autoritățile ar putea declara epidemie de gripă, în funcție de datele care vor veni în orele următoare de la INSP.

Directorul medical al spitalului Matei Balș din Capitală, a vorbit astăzi, în direct la Antena 3 CNN, despre situația în care în țara noastră ar fi declarată epidemia de gripă.

Citește și: Autorităţile ar putea declara epidemie de gripă în România. Lista măsurilor ce ar putea fi luate în spitale sau şcoli

"Viața noastră nu se va schimba dacă se va declara epidemia. Până la urmă este un risc foarte mare de a mă infecta, nu doar cu gripă, este și epidemie de rujeolă. Locurile în spitale sunt limitate. La noi din 200 de prezentări la fiecare 24 de ore, din aceștia sunt pacienți care trebuie să fie internați.

Probabil că în următoarele săptămâni va fi aceeași presiune. Cetățeanul trebuie să prevină în continuare infectarea. Să poarte mască, care să îi acopere gura și nasul în locurile închise și mijloacele de transport în comun și să se vaccineze antigripal", a declarat medicul primar.

×
Subiecte în articol: epidemie de gripa medic Adrian Marinescu
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close