Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Marcel Ciolacu cere deblocarea posturilor din spitale pentru medicii rezidenți: "Vreau să rezolvăm rapid problema"

Marcel Ciolacu cere deblocarea posturilor din spitale pentru medicii rezidenți: "Vreau să rezolvăm rapid problema"

Marcel Ciolacu a cerut, în prima ședință de Guvern de la începutul anului 2024, deblocarea posturilor pentru medicii rezidenți din România.

de Ioana Mircea    |    04 Ian 2024   •   13:40

Premierul României, Marcel Ciolacu transmite la început de an că vrea deblocarea posturilor medicilor rezidenți din România. El a cerut Ministerului Finanțelor să se implice în acest demers.

Premierul a precizat că statul a investit sute de milioane de euro în 4.500 de medici și trebuie păstrați în țară.

"Tot ca o prioritate în acest început de an vreau să rezolvăm rapid problema medicilor rezidenți care au promovat examenul de specialitate la sfârșitul anului trecut.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu a anunțat data la care intră pensiile majorate pe card, în ianuarie

Sunt aproximativ 4.500 de medici în care statul român a investit sute de milioane de euro și trebuie să ne asigurăm că îi păstrăm în țară”, a declarat premierul, înaintea ședinței de Guvern.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, în perioada imediat următoare Ministerul Sănătății și Ministerul Dezvoltării trebuie să actualizeze listele cu posturile vacante și să vină în guvern cu un memorandum de scoatere la concurs a acestora.

"De asemenea, și Ministerul Finanțelor să coopereze pentru ca acest lucru să se întâmple rapid”, a precizat prim-ministrul.

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close