Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Mersul pe jos, face traiul mai frumos | Timpul ideal de mișcare zilnică

Mersul pe jos, face traiul mai frumos | Timpul ideal de mișcare zilnică

Beneficiile mersului pe jos sunt cunoscute și susținute de multe studii. O nouă cercetare dezvăluie câte minute trebuie să mergem pe jos, în fiecare zi, pentru a combate efectele nocive ale statului pe scaun.

Mersul pe jos, face traiul mai frumos | Timpul ideal de mișcare zilnică
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Noi 2023   •   08:00

Timpul pe care îl petrecem la birou, în fața calculatorului, ne afectează considerabil sănătatea, fiind important să ne asigurăm, la finalul zilei, că am realizat și activități care ne-au pus corpul în mișcare.

Astfel, mersul pe jos ne poate ajuta, fără prea mult efort, să combatem efectele negative ale statului pe scaun.

Potrivit unui nou studiu, perioadele scurte de mișcare aduc beneficii majore sănătății, chiar dacă ne petrecem o mare parte din zi stând pe scaun.

Noua cercetare, publicată pe 24 octombrie, în The British Journal of Sports Medicine, arată că 20 de minute de activitate fizică moderată până la intensă pe zi poate împiedica aparița anumitor probleme cauzate de statul pe scaun, pe perioade prelungite.

Citește și: Misterul Marelui Sfinx din Giza ar putea fi dezlegat: Descoperirea făcută de cercetători cu ajutorul unui experiment

"Aceasta este partea frumoasă: vorbim despre activități care te fac să respiri puțin mai greu, cum ar fi mersul rapid, grădinăritul sau urcarea unui deal.

Doar 20 de minute pe zi sunt suficiente, adică o mică plimbare de 10 minute de două ori pe zi”, a declarat Edvard Sagelv, cercetător la Universitatea Arctică din Norvegia și autorul principal al studiului, pentru NBC.

Concluzia a venit în urma unor date statistice, provenite de la aproape 12.000 de respondenți, cu vârsta de 50 de ani, care au purtat dispozitive de detectare a mișcării 10 ore pe zi, timp de patru zile și au fost urmăriți cel puțin doi ani.

Cercetătorii au descoperit că statul mai mult de 12 ore pe zi, față de opt ore, a crescut riscul de deces cu 38%, dar acest lucru se aplică persoanelor care au mai puțin de 22 de minute de activitate fizică moderată sau intensă pe zi, potrivit Today.

×
Subiecte în articol: mers pe jos stat pe scaun cercetatori
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close