Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministrul Educației, după declararea epidemiei de gripă: Dacă este sănătos, copilul se duce la școală, dacă nu, merge la doctor

Ministrul Educației, după declararea epidemiei de gripă: Dacă este sănătos, copilul se duce la școală, dacă nu, merge la doctor

Ministrul Educației, după declararea epidemiei de gripă: Dacă este sănătos, copilul se duce la școală, dacă nu, merge la doctor
Sursa foto: foto: captura Antena 3
30 Ian 2019   •   11:53

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață, epidemie de gripă, după ce au fost înregistrate 54 de decese din cauza virusului, de la începutul acestui sezon.  

În acest context, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, spune că se vor suspenda cursurile doar acolo unde este cazul, iar decizia va fi luată de Inspectoratul școlar împreună cu Direcția de Sănătate.

„În școli se pot suspenda cursurile, Inspectoratul decide împreună cu Direcția Sanitară. Doar acolo unde este cazul, cum spunea și doamna Pintea.

Mă așteptam la un absenteism mai mare, ieri am avut 500 și ceva de cazuri de absenteism la școlile din România, din două milioane de elevi, dar nu aș vrea să se considere că trebuie să trecem cu ușurință peste această situație. Acolo unde este cazul copiii pleacă acasă, viața lor este cea mai importantă.

Rugămintea noastră se adresează în primul rând părinților. Daca este sănătos, copilul se duce la școală, dacă nu, merge la doctor, apoi ne asigurăm că în fiecare școală se face triajul”, a spus ministrul Sănătății, la un post de televiziune. 

Citește și: Epidemie de gripă. Ce înseamnă declararea epidemiei de gripă în România

Autorităţile au anunţat marți seară 54 de decese cauzate de gripă. Cea mai tânără dintre ultimele victime este o femeie de 34 de ani care suferea şi de alte afecţiuni şi nu fusese vaccinată.

Citește și: Un cunoscut medic, sfaturi după declararea epidemiei de gripă: „Evitați automedicația, mulți au înghițit antibiotice ca pe bomboane”

×
Subiecte în articol: epidemie gripa ministrul educatiei
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close