Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Un cunoscut medic, sfaturi după declararea epidemiei de gripă: „Evitați automedicația, mulți au înghițit antibiotice ca pe bomboane”

Un cunoscut medic, sfaturi după declararea epidemiei de gripă: „Evitați automedicația, mulți au înghițit antibiotice ca pe bomboane”

Un cunoscut medic, sfaturi după declararea epidemiei de gripă: „Evitați automedicația, mulți au înghițit antibiotice ca pe bomboane”
Sursa foto: Foto: Pexels
30 Ian 2019   •   10:56

Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit despre măsurile pe care trebuie să le luăm pentru a evita răspândirea virusului gripal. 

„Sunt două lucruri esențiale, în primul rând educația pentru sănătate e elementară, ar trebui predată de la școală, cum am propus în Parlament. Pare banal să evităm aglomerația sau contactul cu bolnavii, să nu ducem copilul la școală când e bolnav, dar sunt reguli elementare, batista, pus mâna la gură, aerisirea zilnică, spălatul pe mâini, ar trebui 20 de secunde, uscarea mâinilor cu prosoape de hârtie, evitarea stresului termic, regim bogat în vitamine. Al doilea lucru, redeschiderea Institutului Cantacuzino, un mare producător de vaccinuri, să nu mai existe suspiciuni privind originea vaccinurilor și toată lumea să se imunizeze”, a spus Tudor Ciuhodaru. 

Despre simptomele gripei, medicul spune că „cu 2 - 3 zile înainte de simptome e foarte contagioasă, nu trebuie să devenim sursă de infectare pentru ceilalți. Cei din grupe de risc trebuie să meargă cât mai repede la medic să nu fie complicații. Evitați automedicația, mulți au înghițit antibiotice ca pe bomboane, antiinflamatoare luate prost, sunt complicații și de la medicamente luate prost”.

Reacția vine după ce, miercuri, ministrul Sănătății a declarat epidemie de gripă în România

Citește și: Epidemie de gripă. Ce înseamnă declararea epidemiei de gripă în România

Autorităţile au anunţat marți seară 54 de decese cauzate de gripă. Cea mai tânără dintre ultimele victime este o femeie de 34 de ani care suferea şi de alte afecţiuni şi nu fusese vaccinată.

 

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru epidemie gripa medic
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close