Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministrul Sănătății declară epidemie de gripă în România

Ministrul Sănătății declară epidemie de gripă în România

Ministrul Sănătății declară epidemie de gripă în România
30 Ian 2019   •   10:05

Update: Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață, epidemie de gripă, după ce au fost înregistrate 56 de decese din cauza virusului, de la începutul acestui sezon. Ministrul a precizat că „s-a constatat epidemia”.

„Am încheiat ședința comitetului de gripă. Deși aseară aveam o parte din date, acestea nu au fost concludente, pentru că nu toate spitalele raportaseră. Vorbim de o evoluţie epidemică a gripei. S-a constatat epidemia, având a treia săptămână epidemică. Au fost înregistrate 54 de decese confirmate cu virus gripal. Gripa evoluează pe tot teritoriul țării. Vaccinarea rămâne soluția împotriva gripei. A mai fost transmise o serie de recomandări suplimentare. Se solicită refacerea urgent a stocurilor de antivirale. Avem și recomandări pentru populație, care au fost transmise. Gripă avem în fiecare an, nu cred că este cazul să ne panicăm. Nu se pune problema unei carantine”, a spus ministrul Sorina Pintea. 

Citește și: Epidemie de gripă. Ce înseamnă declararea epidemiei de gripă în România

Sorina Pintea a spus că obiectivul MS este reducerea numărului de cazuri severe şi de decese din cauza gripei.

Potrivit ministrului, au fost comandate suplimentar 30.000 de vaccinuri pentru populaţia cu risc, care vor fi distribuite în ţară începând de joi, la direcţiile de sănătate publică ce au solicitat aceste doze.

Citește și: Sorina Pintea, despre epidemia de gripă: Circulaţia intensă a virusului se va menţine inclusiv în februarie

Citește și: Un cunoscut medic, sfaturi după declararea epidemiei de gripă: „Evitați automedicația, mulți au înghițit antibiotice ca pe bomboane”

Citește și: Ministrul Educației, după declararea epidemiei de gripă: Dacă este sănătos, copilul se duce la școală, dacă nu, merge la doctor

 

Știrea inițială

Situaţia în cazul îmbolnăvirilor de gripă este una gravă, iar lucrurile s-ar putea înrăutăţi. 

La ora 10.00, Ministrul Sănătăţii va face un anunţ important. După ce a amânat în cursul zilei de marți luarea unei decizii, miercuri ar putea anunţa declararea epidemia de gripă. 

Autorităţile au anunţat marți seară 54 de decese cauzate de gripă. Cea mai tânără dintre ultimele victime este o femeie de 34 de ani care suferea şi de alte afecţiuni şi nu fusese vaccinată.

Citește și: Avem sau nu epidemie de gripă? Ministrul Sănătății, la Sinteza zilei: „E o situație gravă, poate deveni foarte gravă”

Citește și: Simptome GRIPĂ. Primul simptom al gripei pe care mulţi îl ignoră

×
Subiecte în articol: gripa Ministrul Sanatatii Sorina Pintea
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close