Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit adevărul ascuns despre carnea porc

Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit adevărul ascuns despre carnea porc

Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit adevărul ascuns despre carnea porc
Sursa foto: foto: Facebook
23 Aug 2018   •   11:42

Nutriționistul Mihaela Bilic ne asigura că putem mânca liniștiți carne de porc, sarmale, piftie, chiar și câteva feliuțe de slăninuță, atât timp cât suntem cumpătați.

Ea desființează miturile legate de carnea de porc, spunând că nu există niciun argument pentru care această nu ar trebui inclusă în alimentația copiilor.

„Mâncarea nu trebuie să fie nici perfectă, nici ideală, nici excesiv de sănătoasă. Noi, oamenii, am fost lăsăți de natură să împărțim produsele în două categorii: comestibile sau necomestibile.

Alimentele ori sunt bune de mâncat, comestibile, deci sănătoase, ori nu sunt comestibile, nu sunt sănătoase, nu le mâncăm. Între acestea două nu există grade de comparație.

A vrea noi să inventăm un aliment mai sănătos că altul este de-a dreptul stupid. După cum scrie în cărțile de nutriție, doză face otravă. Dacă ne propunem să mâncăm excesiv de sănătos și mâncăm numai semințe de în, bineînțeles, că ne vor face rău. Alimentație sănătoasă înseamnă moderație că și cantitate și diversitate. Deci, important este să mâncăm puțin din tot“, a spus, pentru adevarul.ro, medicul Mihaela Bilic.

×
Subiecte în articol: nutritionist mihaela bilic
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close