Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Un aliment ieftin, leac pentru supărare

Un aliment ieftin, leac pentru supărare

Un aliment ieftin, leac pentru supărare
Sursa foto: Foto: www.thekitchn.com
19 Oct 2015   •   15:45
Oul, un aliment ieftin şi la îndemâna oricui, ne ajută în lupta cu depresia, ne spun medicii nutriţionişti.
 
"Nu ştiu dacă oul a fost sau este un aliment controversat pentru voi, dar dacă e aşa relaxaţi-vă, nici măcar colesterolul din ou nu mai reprezintă o ameninţare! Mai ales că numai 20-25% din populaţie este sensibilă la colesterolul din ouă, restul de 70-75% este imună. 
 
Că e săţios, are puţine calorii, multe proteine în albuş şi multe minerale şi vitamine în gălbenuş, ştim. Ce nu ştim e că oul infuenţează în bine starea de bine (...) În gălbenuşul de ou există colină, o substanţă din grupul vitaminelor B. Colina este intim legată de activitatea vitaminelor B6 şi B12 şi este precursorul acetilcolinei, neurotransmiţătorul de bază al creierului. Un deficit de colină determină anxietate şi depresie, adică afectează major dispoziţia. Şi nu există o sursă alimentară mai bogată şi mai eficientă pentru colină decât gălbenuşul de ou", a scris medicul nutriţionist Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
 
"Fără să fie nevoie de multe argumente, poate n-ar fi rău ca măcar de 2 ori/săptămână să ne începem ziua cu un ou fiert moale", a adăugat medicul.

×
Subiecte în articol: ou oua depresie mihaela bilic
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close