Antena 3 Actualitate Sănătate Pacientă moartă cu COVID bătută în timpul spitalizării. Reacția spitalului

Pacientă moartă cu COVID bătută în timpul spitalizării. Reacția spitalului

de Gabriela Mladin    |    07 Apr 2021   •   13:05
Pacientă moartă cu COVID bătută în timpul spitalizării. Reacția spitalului

Caz incredibit în Gorj! Procurorii Parchetului de pe langă Judecătoria Targu-Jiu anchetează moartea unei paciente, confirmată cu COVID, dar care a suferit lovituri în spital.

Tatăl acestei femei a depus plângere și a reușit să facă și câteva filmări înainte ca femeia să moară. 

Femeia, în vârstă de 52 de ani, a decedat în luna septembrie, anul trecut și pentru că a fost confirmată cu SARS-CoV-2 nu i s-a efectuat necropsia. A fost băgată într-un sac pe care era scris COVID și înhumată după reguli stricte.

Plângerea la parchet a fost depusă imediat în luna decembrie a anului trecut, deja se fac cercetări. Antena 3 va reveni cu declarații de la parchet.

Ce spune conducerea spitalului

În luna august femeia s-a simțit rău și a fost dusă la spitalul din Dobrița. Atunci, era confirmată cu infecție cu SARS-CoV-2. După câteva zile, pacienta a fost transferată la Spitalul din Târgu-Jiu pentru că starea de sănătate a acesteia s-a agravat. Tatăl femeii susține că la spitalul din Dobrița a fost legată și bătută și a și filmat urmele de agresiune. 

Conducerea spitalului din Dobrița susține că s-ar fi făcut o anchetă internă care nu a dovedit cele susținute. 

Directorul Ion Ciochină Dobrița susține că nu a văzut imaginile și că, dacă aparținătorii aveau suspiciuni de agresiune, trebuia să o ducă pe femeie la un examen medico-legal. Doar că, aceasta era confirmată cu COVID și depindea de aparatele de oxigen, lucru imposibil pentru aparținători. 

La spitalul Judetean de Urgență din Târgu-Jiu, femeia a ajuns la Terapie Intensivă. Era în stare gravă după ce se desaturase. După 10 zile de internare la acest spital, femeia a decedat. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu desfășoară o anchetă in rem, pentru ucidere din culpă și purtare abuzivă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close