Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Pericolul din alimentul care e considerat sănătos şi dietetic. Medic: "E mai degrabă o prăjitură, caloriile sunt duble. Nu vă lăsați seduși de aspectul lor inofensiv"

Pericolul din alimentul care e considerat sănătos şi dietetic. Medic: "E mai degrabă o prăjitură, caloriile sunt duble. Nu vă lăsați seduși de aspectul lor inofensiv"

Un aliment consumat la micul dejun şi despre care mulţi spun că e sănătos şi ajută la slăbit nu este chiar atât de inofensiv şi, în plus, are multe calorii, atenţionează medicii. 

Pericolul din alimentul care e considerat sănătos şi dietetic. Medic: "E mai degrabă o prăjitură, caloriile sunt duble. Nu vă lăsați seduși de aspectul lor inofensiv"
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    08 Sep 2023   •   02:00

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic atrage atenţia că granola, spre deosebire de cerealele simple, poate pune în pericol silueta, având în vedere conţinutul de zahăr şi ulei.

În acest fel, numărul de calorii la granola poate fi dublu faţă de cel al cerealelor simple, ea apropiindu-se de o prăjitură, spun medicii.

"Granola = fulgi de cereale+ zahăr+ grăsime

Când vine vorba despre cerealele de mic dejun, țineți cont că este o mare diferență între Granola și fulgii de porumb/ovăz. 

Dr. Mihaela Bilic: "Granola este mai degrabă o prăjitură decât un produs făinos"

În funcție de producător și de sortimentul ales, numărul de calorii poate varia de la simplu la dublu datorită conținutului de fructe uscate, zahăr și grăsime. 

Ce este Granola? Cereale amestecate cu zahăr și ulei, care sunt rumenite la cuptor. Spre deosebire de fulgii de cereale simpli, care se obțin prin expandare cu căldură, în Granola avem în medie 8 g de grăsime și 10 g de zahăr adăugat.

Există și variante "îmbogățite" cu oleaginoase (nuci, migdale, semințe) sau fructe uscate, deci nu vă mirați dacă conținutul caloric depășește 400 cal/100g.

Nu vă lăsați seduși de aspectul lor inofensiv și de textura crocantă, Granola este mai degrabă o prăjitură decât un produs făinos. 

Medic: "Granola, departe de a fi un produs dietetic"

Și la dimensiunea porției ne putem păcăli ușor, Granola este mai grea și mai densă față de fulgii de porumb/ovăz, deci aceeași porție corectă de 50 g va părea mai mică. 

Deși Granola este percepută ca o variantă sănătoasă pentru un mic dejun echilibrat, eu vă recomand să fiți vigilenți și să citiți cu atenție eticheta, este departe de a fi un produs dietetic", a explicat dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist, pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: cereale granola mihaela bilic
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close