Antena 3 CNN Actualitate Sănătate "Pot apărea complicaţii" Pericolul din piscine şi ştranduri. Recomandările medicului Adrian Marinescu

"Pot apărea complicaţii" Pericolul din piscine şi ştranduri. Recomandările medicului Adrian Marinescu

Vara, piscinele sau ştrandurile sunt cele mai la îndemână variante de relaxare şi de răcorire, dar puţini cunosc riscurile de a se îmbolnăvi.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2023   •   10:34

"În mod logic, când merg la piscină sau la un ştrand, adică sunt locuri totuşi monitorizate, riscul ar trebui să fie mic. A face o diferenţă cu ce înseamnă a face baie într-o apă stătătoare, unde riscul este mult mai mare.

Citeşte şi: Temperatura maximă suportată de corpul uman. Dincolo de acest prag, hipertermia poate ucide inclusiv persoane perfect sănătoase

Într-adevăr, dacă nu este tratată corect apa, există diverse infecţii, începând de la infecţii ale pielii, continuând cu faptul că, daca merg desculţ, mai ales în jurul piscinei şi la marginea piscinei, există riscul să fac aceste infecţii.

Sunt infecţii de tip micoze, cum ar fi candidoza, putem vorbi de stafilococ, adică sunt destul de multe microorganisme care pot să dea nu neapărat infecţii severe, dar care pot să fie supărătoare.

Citeşte şi: Animalele de companie, în pericol din cauza căldurii. Medicii veterinari au lansat avertismente

Atunci când apa este tratată cu clor, cum este corect, este şi riscul ca părul să se decoloreze, apropo de protecţia pe care trebuie să o am. Există infecţii la nivelul urechilor, adică otite.

Este adevărat că sunt infecţii care se rezolvă, de cele mai multe ori, fără complicaţii, dar sunt şi persoane care vin cu forme cronice, cu infecţii ale pielii care se rezolvă pe o perioadă lungă de timp, deci mai bine ar fi să ne protejăm", a explicat Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: piscine ştranduri
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close