Antena 3 CNN Actualitate Social Animalele de companie, în pericol din cauza căldurii. Medicii veterinari au lansat avertismente

Animalele de companie, în pericol din cauza căldurii. Medicii veterinari au lansat avertismente

Canicula ne poate ucide animalele de companie. Lipsa apei, plimbările în toiul amiezii, căldura sufocantă, toate acestea ne pot fura ce avem mai de preţ.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2023   •   09:41

Veterinarii ne atrag atenția că unele rase de câini nu trebuie tunse nici măcar pe caniculă, iar la cabinetele veterinare vin zilnic oameni care întâmpină probleme cu animalele de companie din cauza căldurii.

Medicii ne recomandă să avem grijă să îi ferim de soare şi să le oferim cât mai multă apă. 

Cât despre animalele de companie care sunt ținute numai în casă, medicii veterinari ne recomandă să folosim aparatele de aer condiționat sau ventilatoarele pentru a le oferi răcoare. În special hamsterii şi păsările pot avea de suferit din cauza temperaturilor mult prea mari şi pot muri. 

Este recomandat ca plimbarea câinilor să nu aibă loc în timpul zilei când temperaturile sunt cele mai crescute şi să avem la noi mereu un bol cu apă pentru patrupezi. 

Citeşte şi: Operațiune de salvare la Botoșani pentru un bărbat care a căzut într-o fântână, unde intrase să salveze o pisică

De asemenea, este important să nu trecem nepăsători nici pe lângă animalele de pe stradă pentru că un bol de apă poate face diferența dintre viaţă și moarte. 

×
Subiecte în articol: pericol canicula animale de companie
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close