Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Ce facem pentru a deveni mai deştepţi

Sfat de sănătate. Ce facem pentru a deveni mai deştepţi

Cine nu și-ar dori să fie mai deștept? Ei bine, aflați că aveți și cum să vă antrenați creierul pentru a ajunge mai inteligenți. Neurochirurgul Vlad Ciurea a explicat la ''Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea'', care este legătura dintre celulele nervoase și deșteptăciune, dar și ce ar trebui să mâncăm astfel încât creierul nostru să ne mulțumească.

Sfat de sănătate. Ce facem pentru a deveni mai deştepţi
10 Ian 2020   •   10:36

Neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit la rubrica ''Sfat de Sănătate'' cu Andreea Cigolea despre cum să vă antrenaţi creierul pentru a deveni mai inteligenţi.

''Se poate să devenim mai deştepţi, pentru că acest creier pe care îl avem, compus dintr-o serie de particule. Particula de bază se numeşte neuron şi avem 100 de miliarde de neuroni. Pe secundă pierdem unu, dar asta nu are niciun fel de importanţă. Putem trăi 300 de ani cu ce ne-a dat Dumnezeu, problema este cum să devenim mai deştepţi. Simplu. În primul rând, trebuie să nu fim izolaţi. Trebuie să comunicăm cât mai mult. Omul este un animal social, deci trebuie să comunicăm. Cu cât folosim creierul mai mult, cu atât suntem mai deştepţi (...)

Vorbim, gândim folosim creiereul filosofând. Sportul ne ajută enporm de mult. Creierul îşi pune în funcţie celulele, funcţiile cerebrale. Cu ocazia aceasta intră în creier şi mult oxigen. Oxignarea creierului duce la performanţe, atât intelectuale cât şi fizice. Când vorbim despre alimentaţie trebuie să selectăm pentru creier ce îi place cel mai mult'', a spus neurochirurgul Vlad Ciurea.

Care sunt alimentele care plac creierului uman pentru şi îl ajută să fie mai performant, alfaţi din materialul de mai jos!

Sfat de Sănătate. Ce facem pentru a deveni mai deştepţi

×
Subiecte în articol: destepti Vlad Ciurea
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close