Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Plecăm în vacanţă pentru odihnă, dar ne întoarcem obosiţi. Medicul Tudor Ciuhodaru explică fenomenul

Plecăm în vacanţă pentru odihnă, dar ne întoarcem obosiţi. Medicul Tudor Ciuhodaru explică fenomenul

Întoarcerea din concediu poate fi destul de grea. Despre cum ar trebui să ne organizăm programul în vacanță şi ce rutină ar trebui să avem, astfel încât să nu ne dăm peste cap atunci când ne întoarcem la serviciu, a vorbit medicul Tudor Ciuhodaru, la Antena 3 CNN. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iul 2023   •   12:04

"Este important ca în vacanţă să facem o detoxifiere digitală pentru a nu mai fi conectaţi la problemele de la serviciu. Este ideal să ne axăm pe timpul petrecut cu familia, prietenii, cu cei dragi în aşa fel încât să găsim un echilibru între odihnă şi activități fizice pentru a ne întoarce cu forţe proaspete.", spune Tudor Ciuhodaru.

"De cele mai multe ori ne întoarcem obosiți din concediu pentru că încercăm să recuperăm ceea ce nu am făcut pe timpul anului. Încercăm să vizităm cât mai multe obiective turistice, suntem mereu sub cronometru, ceea ce ne face să ne întoarcem mai obosiţi din vacanţă. Ideea de bază este echilibru. Să nu facem excese de niciun fel, să nu recurgem la toate activitățile pe care nu le-am făcut de-a lungul timpului. 

Sunt foarte mulţi oameni care se întorc cu cinci kilogram în plus după ce au gustat din toate bunătățile de la all-inclusive, lucru care dăunează extrem de mult. De asemenea, şi somnul are de suferit dacă alegem să mergem prin cluburi în vacanţă", a declarat Tudor Ciuhodaru, medic primar, medicina de urgenţă.  

Citeşte şi: Sfaturi esențiale pentru un somn mai bun, pe caniculă. Medicul Ioan Bulescu: "Ar trebui să avem grijă la temperatura din dormitor"

Întrebat de câte zile libere este nevoie pentru a ne întoarce odihniți din vacanţă, Tudor Ciuhodaru a declarat că nu există o perioadă standard. Atâta vreme cât reuşim să facem o detoxifiere de la internet şi să găsim un echilibru între odihnă şi activități fizice, ne vom întoarce din concediu cu bateriile pline.

×
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close