Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Îl consumi zilnic, dar nici nu ştii cât de rău îţi face

Îl consumi zilnic, dar nici nu ştii cât de rău îţi face

Îl consumi zilnic, dar nici nu ştii cât de rău îţi face
20 Oct 2015   •   11:57

Zahărul este un aliment nociv, spun medicii nutriţionişti, indiferent de tipul lui. Nu mulţi ştiu însă că zahărul ne duce la depresie.

 
"Cu toţii simţim nevoia să mâncăm ceva dulce atunci când suntem obosiţi, stresaţi, trişti, nemulţumiţi. Zahărul acţionează printr-un efect banal, creşte glicemia şi nouă ne e bine. E ca un fel de anestezic pe termen scurt, însă zahărul nu ajută, ci mai degrabă dezechilibrează funcţionarea organismului", spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic.
 
"Zahărul interferă profund cu metabolismul vitaminelor B şi chiar blochează acţiunea acestora. Ori se ştie, depresia este o lipsă de vitamine B. Zahărul are un efect similar alcoolului: la primele guri produce euforie şi stare de bine, însă în etapa imediat următoare accentuează tristeţea. Şi iată cum te trezeşti că-ţi <înneci> amarul în cutia de îngheţată.
 
Zahărul schimbă în rău şi folosirea nutrienţilor în organism, accentuează sinteza de grăsime de depozit şi creşte colesterolul în sânge, adică ai probleme de parcă ai mânca slănină pe pâine. Nu există un zahăr mai bun sau mai sănătos ca altul, în el nu există decât calorii goale", explică nutriţionistul Bilic pe contul de Facebook.
 
Aşadar, "dacă vreţi o bucăţică de dulce alegeţi ciocolata, e plină de antioxidanţi, minerale care înlătura stresul, substanţe tonice pentru corp şi compusi cu efect benefic asupra dispoziţiei. Cu ciocolată chiar reglaţi creierul şi vă simţiţi bine", spune nutriţionistul.

×
Subiecte în articol: depresie zahar mihaela bilic
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close