Antena 3 CNN Actualitate Schimbări radicale în hoteluri pentru vacanța de vară 2020

Schimbări radicale în hoteluri pentru vacanța de vară 2020

Hotelurile şi vacanţele nu vor mai fi aşa cum le ştiai. La ce trebuie să te aştepţi când planifici o călătorie

Schimbări radicale în hoteluri pentru vacanța de vară 2020
Sursa foto: Pexel
26 Mai 2020   •   19:10

Check-in online

La intrarea în hotel te vei putea înregistra aşa cum faci check-in-ul online de pe aeroport, fără a interacţiona cu o persoană. Multe hoteluri aveau deja opţiunea check-in-ului fără contact uman, dar acum vor extine această posibilitate şi către aplicaţiile de pe smartphone pentru a scurta cât de mult se poate timpul în care vei fi transferat în cameră. Alte hoteluri vor pune la dispoziţia oaspeţilor sistemele de chei digitale. Îţi vei putea activa singur cartela care va deschide uşa camerei, sau îţi va permite accesul în lift, la piscină, în sala de fitness sau în restaurant, potrivit Mediafax.

Măsuri de protecţie obligatorii

Deşi acum s-ar putea să ţi se pară absurde sau exagerate, păstrarea distanţei de 1,5 m între persoane, interzicerea grupurilor mari, verificarea temperaturii corporale şi obligativitatea purtării măştii de protecţie şi a mănuşilor chirurgicale vor deveni, cu timpul, o normalitate. Aşteaptă-te să porţi mască inclusiv la SPA şi la sala de fitness. Asta dacă vom avea marele noroc ca centrul de fitness, zona de piscină şi spaţiile de întâlnire să rămână deschise.

Doar 50% din camere ocupate

Unele hoteluri vor completa doar 50% din camerele lor. Data viitoare când vei sta la un hotel, camerele din stânga şi din dreapta s-ar putea să fie goale. În acest fel, vei scăpa şi de zgomotul produs de ceilalţi turişti dar şi de senzaţia că hotelul nu îţi oferă destulă intimitate. Unele oraşe şi brand-uri hoteliere celebre au anunţat deja că vor funcţiona cu cel mult 50% de ocupare în viitorul apropiat.

Nu va mai exista menajul zilnic

Însăşi camera ta de hotel va arăta puţin diferit faţă de perioada anterioară pandemiei. Vei găsi acolo măşti, produse de igienizare pentru mâini şi şerveţele igienice. Vei avea opţiunea de a refuza ca femeia de serviciu să intre o dată sau de mai multe ori pe zi în camera. În unele cazuri, aceasta nu va fi o opţiune, ci un lucru comunicat încă de la început de către personalul hotelului, care va fi nevoit să reducă unele costuri.

Hotelurile vor fi obligate să îşi instruiască angajaţii în materie de securitate şi de protocol şi le vor solicita lucrătorilor să se spele frecvent pe mâini. Echipamentele de gimnastică, şezlongurile de la piscină, mesele, precum şi alte suprafeţe pe care oamenii le ating des, cum ar fi butoanele liftului şi mânerele uşilor, trebuie dezinfectate de mai multe ori pe zi.

Room-service la “izoletă”

Călătorii care frecventează hoteluri de înaltă clasă şi care sunt obişnuiţi cu servirea meselor zilnice în cameră, vor găsi la uşă o geantă specială în care mâncare va fi ferită de microbi şi se va menţine caldă.

Adio, bufet suedez!

Va trebui să te desparţi pentru multă vreme de bufetul suedez, pentru că asta ar însemna ca oamenii să stea mult prea aproape unii de ceilalţi şi să manipuleze, pe rând, mâncarea. Micul dejun cu bufet suedez va fi inlocuit de servirea clasică, la masă şi de alimentele preambalate.

×
Subiecte în articol: vacanta de vara
Parteneri
Horoscopul verii 2023, cu Cristina Demetrescu.Scorpionii sunt pe val
x close