Antena 3 CNN Actualitate Școlile și grădinițele private intră în vacanță începând de astăzi

Școlile și grădinițele private intră în vacanță începând de astăzi

Potrivit surselor Antena 3, școlile private intră, de astăzi, în vacanță, la fel ca și cele de stat.

Școlile și grădinițele private intră în vacanță începând de astăzi
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    25 Oct 2021   •   10:12

Guvernul s-a reunit în ședință, luni dimineața, pentru a remedia neînțelegerea referitoare la vacanța instituțiilor școlare private, după ce un articol care prevedea suspendarea cursurilor şi era în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) nu a mai fost preluat și în Hotărârea de Guvern. 

Din această cauză, școlile și grădinițele private au fost lăsate deschise. 

Astfel, potrivit surselor Antena 3, Guvernul a remediat situația, astfel încât școlile și grădinițele private vor intra, începând de astăzi, în vacanță. 

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a spus că a fost vorba despre o "scăpare", o "greșeală" care va fi remediată, dar articolul din decizia CNSU e "foarte clar", astfel că de marți, și școlile private vor putea intra în vacanță, potrivit digi24.ro.

"Am fost anunțați că mâine (luni - n.r.) la ora 11:00 are loc o întâlnire în format hibrid și va fi remediată această greșeală care s-a făcut, astfel încât și școlile private să se bucure de același tratament cu celelalte școli. 

Imediat cum se termină ședința, care va fi o ședință scurtă, doar pentru remedierea acestei greșeli, se va trimite la Monitorul Oficial", a declarat, duminică, Dan Vîlceanu.

Sorin Cîmpeanu: ”Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță sau cursuri online”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern cu restricţiile de luni. 

În acest mod s-a creat confuzie, neștiindu-se dacă acestea pot sau nu funcționa. 

"Conform art. 8.1 din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private. Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță sau cursuri online. 

Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat”, a declarat duminică Sorin Cîmpeanu.

Prefectura Bucureşti: "Şcolile private vor fi deschise luni dimineața"

Prefectura Capitalei a confirmat, duminică seara, prin vocea purtătoarei de cuvânt, că școlile private vor fi deschise luni dimineața, în ciuda restricțiilor din pandemia COVID.

Mariana Ţiprişcă, purtător de cuvânt la Prefectura Capitalei,  a explicat că școlile private nu au intrat sub incidența ordinului de ministru prin care a fost instituită vacanța.

"Școlile private nu au intrat sub incidența ordinului de ministru prin care a fost instituită vacanța", a anunțat, duminică, reprezentantul Prefecturii București, Mariana Ţiprişcă.

Elevii sunt în vacanță și nu revin la cursuri, iar școlile se redeschid doar pentru cadrele dicactice care au activități în interior, au explicat reprezentanții autorităților.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Antena 3, că textul va fi modificat, iar şcolile şi grădiniţele private vor putea face cursuri de luni, însă numai online.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor față în față din școlile private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern în care sunt prevăzute restricțiile ce intră în vigoare de luni.

×
Subiecte în articol: școli private vacanţă
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close