Antena 3 CNN Actualitate Sebastian Papaiani a murit. Actorul avea 80 de ani

Sebastian Papaiani a murit. Actorul avea 80 de ani

Sebastian Papaiani a murit. Actorul avea 80 de ani
27 Sep 2016   •   09:43

Actorul Sebastian Papaiani a murit. Maestrul avea 80 de ani și, în ultimul timp, s-a confruntat cu probleme grave de sănătate.

În luna mai, Sebastian Papaiani a suferit un atac cerebral. Iar de atunci, maestrul, în vârstă de 80 de ani, s-a luptat să-și revină. După luni petrecute imobilizat în pat, actorul s-a întors din nou la spital.

Actorul s-a stins din viață acasă. A fost internat o perioadă de timp, după care s-a întors acasă, pentru recuperare.

Din informațiile Antena 3, actorul a murit marți dimineață, în jurul orei 07:00.

Povestea de viață a lui Sebastian Papaiani, unul dintre cei mai îndrăgiți actori ai României

Actorul Sebastian Papaiani s-a născut la 25 august 1936, la Pitești. A absolvit, în 1960, Institutul de Teatru și Cinematografie din București.

În 1961 și-a făcut debutul în producția cinematografică ''Purgatoriul nr. 5'', însă calea spre marea carieră i-a fost deschisă de întâlnirea cu regizorul Geo Saizescu, care l-a distribuit în rolul lui Păcală, în filmul cu același nume (1974). 

Actor complet, complex și deosebit de talentat, și-a câștigat popularitatea și simpatia publicului, prin rolurile de comedie, dar și prin cele în care a abordat și registre mai grave. Dintre piesele jucate pe scena Teatrului Odeon (fost Giulești) menționăm: ''Astă seară se joacă fără piesă'' de Luigi Pirandello, în regia lui Alexa Visarion, ''Domnișoara Nastasia'' de Gh. M. Zamfirescu, în regia lui Horea Popescu, ''Livada cu vișini'' de Cehov, regia Sorin Militaru, ''Să nu-ți faci prăvălie cu scară'' de Eugen Barbu, regia Sanda Manu și multe altele. 

La 26 februarie 2010, pe scena Teatrului ''Nottara'' din București, a avut loc premiera spectacolului aniversar ''Secta femeilor'', în regia lui Toma Enache, dedicat celor 50 de ani de carieră ai actorului Sebastian Papaiani, în care acesta îl interpretează pe Socrate. A făcut parte, de asemenea, din distribuția spectacolelor "Mincinosul", după Carlo Goldoni (Teatrul de Comedie, premiera în 2009), și "Amadeus" de Peter Shaffer (Teatrul de Comedie, premiera în 2015), ambele în regia lui Toma Enache.

Joacă, totodată, în numeroase filme, rămânând de neegalat în rolurile Plutonier Căpșună din seria ''B.D'', Alecu din ''Astă seară dansăm în familie'', Pompei din ''Toamna bobocilor'' și mai ales Ieremia din serialul TV ''Toate pânzele sus''.

×
Subiecte în articol: Sebastian Papaiani deces mort actor
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close